Οι οκτώ ομάδες προετοιμάζονται καιρό για τη μέγαλη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς ανυπομονούν να βρεθούν στα "Δύο Αοράκια" για να χαρίσουν χαρά στον κόσμο που θα κατακλύσει το γήπεδο. Το κλίμα ήταν ευχάριστο με τους πρωταγωνιστές να κάνουν δηλώσεις.

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, πήρε το λόγο και ανέφερε τις δυσκολίες του θεσμού αλλά και πως πρέπει η ομάδα του να παρουσιαστεί σοβάρη στη διοργάνωση.

Να ευχηθώ να έχουμε μια όμορφη διοργάνωση. Η υγεία είναι σημαντικός παράγοντας. Να έχουμε υγεία όταν τελειώσει όλο αυτό. Να έχουμε όμορφες εικόνες για να διαλέξουν μικρά παιδιά τον δρόμο του μπάσκετ.

Στη ζωή ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό δεν υπάρχει κάτι που να θεωρείται αμελητέο. Γι αυτό παίζουμε.. Είναι ένας τίτλος που τον θέλουμε πάρα πολύ. Θα παλέψουμε γι αυτό.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μέσα στις 4 γραμμές παίζονται όλα και πρέπει να προσεγγίζεις κάθε κατάσταση με σεβασμό. Αυτό θέλουμε να κάνουμε αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Παρασκευής. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα με γερές βάσεις, κανόνες. νοοτροπία, προπόνηση για να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο".

dhlwseis_papanikolaou

Οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Από τη πλευρά του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το κύπελλο για τους "πράσινους" και ότι θα το διεκδικήσουν μέχρις τέλους. 

"Το Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό είναι βασικός στόχος, είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Το να αντιμετωπίζεις ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης δείχνει ότι έχει ανέβει το επίπεδο του παιχνιδιού. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε με την ΑΕΚ, που είναι αξιόλογη και θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντί μας".

dhlwseis_slouka


Σπανούλης: "Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν"

Δηλώσεις έκανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας αλλά και του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, που τόνισε πως η ομάδα του θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

"Για εμάς είναι μεγάλη επιτυχία που είμαστε εδώ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για να πατάμε τα πόδια μας στην γη και να μην πετάμε. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που θα πω στους παίκτες είναι να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους, να τα δώσουν όλα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα.

Σίγουρα δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το ξέρουμε αυτό. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι όμως και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας μα αναλογούν".

Ο "Kill Bill" μάλιστα αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών λέγοντας: "Θα ήθελα να χαιρετήσω κι εγώ τις κινήσεις της ομοσπονδίας με την κοινή συνέντευξη Τύπου και τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών".

dhlwseis_vasili_spanouli

Ζούρος: "Να τελειώσει το Κύπελλο και να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς"

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Ζούρος, στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που έχουν οι περισσότερες ομάδες και πως θα ήταν ευχής έργων μετά το τέλος του Final 8 να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

"Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια αυτά που έχουμε μπροστά μας με τον Παναθηναϊκό. Άλλος θεσμός το πρωτάθλημα και άλλος το Κύπελλο. Ας πάμε στο Κύπελλο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά, μία γιορτή για το μπάσκετ. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και στο Ηράκλειο.

Να δώσω άλλη μία ευχή: Να τελειώσει το τουρνουά και να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς, επειδή οι ομάδες που είναι στην Ευρώπη παίζουν σημαντικά παιχνίδια. Καλό είναι να έχει επιτυχία ο θεσμός, αλλά και να υπάρχει υγεία, για να φέρουμε το μπάσκετ ψηλά και στην Ευρώπη".

Τόνισε μάλιστα κιόλας για να υπενθυμίσει σε πολλούς ποια είναι η "Ένωση": "Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι αντίπαλοι ίσως είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Αλλά στο Κύπελλο παίζεις για να κερδίσεις. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να το κατακτησουμε".

dhlwseis_zouros

Καστρίτης: "Θα αντιμετωπίσουμε μία πρόκληση κόντρα στον ΠΑΟΚ"

O τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε πως υπάρχει έντονη κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά το σημαντικό είναι πως χαίρονται οι παίκτες τις προπονήσεις και τους αγώνες

Σίγουρα υπάρχει κόπωση όσο πηγαίνουμε προς την διακοπή για τα παράθυρα. Νομίζω ότι πρώτα και κύρια στο μυαλό είναι ότι είμαστε χαρούμενοι σε προπονήσεις και αγώνες. Έτσι το αντιμετωπίζουμε εμείς και έτσι θα το κάνουμε τις επόμενες μέρες.

Είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε αυτή την διοργάνωση και θα αντιμετωπίσουμε μία πρόκληση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θα φρεσκαριστούμε, θα ξεκουραστούμε σωματικά και πνευματικά και θα είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα της Πέμπτης".

kastritis

Τακιανός: "Ο χαρακτήρας των νοκ αουτ κάνουν ιδιαίτερο το Κύπελλο Ελλάδος"

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός, και ανέφερε για την ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών του Κυπέλλου που είναι νοκ άουτ αλλά και την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη.

"Θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν κάτι ξεχωριστό. Σημαντικό ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων όλων των ομάδων, σε ένα ανταγωνιστικό τουρνουά, κάτω από την διαδικασία που ελπίζω να λείψουν παρατράγουδα. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του τουρνουά. 

Παίζουμε με τον Άρη, που παίξαμε και στο πρωτάθλημα. Σε 3 μέρες θα παίξουμε πάλι. Δεν το κάνει ξεχωριστό αυτό. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι έτσι κι αλλιώς, αλλά είναι διαφορετικές οι διοργανώσεις. Ο χαρακτήρας των νοκ-άουτ το κάνει ιδιαίτερο το Κύπελλο. Ελπίζουμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι για να συνεχίσουμε στον θεσμό του Κυπέλλου".

dhlwseis_takianos

Παπαθεοδώρου: "Δεν θα υποτιμήσουμε τον Πανιώνιο, είναι ιστορική ομάδα"

Από τη πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, εξέφρασε τη χαρά του που η ομάδα του βρίσκεται στο Final 8 αλλά και πως δεν πρέπει οι παίκτες του να υποτιμήσουν τον Πανιώνιο.

Για εμάς είναι σημαντικό ότι βρισκόμαστε στο Final Eight. Ήταν ένας από τους αρχικούς μας στόχους, αφού πέρυσι η ομάδα δεν τα είχε καταφέρει. Φέτος το καταφέραμε και μάλιστα νωρίς, οπότε είναι κέρδος.

Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων αφενός. Αφετέρου ο Πανιώνιος πέρυσι κόντρα στην ΑΕΚ, αν και αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική, είχε δυσκολέψει την αντίπαλό του. Δεν θα υποτιμήσουμε μία ομάδα με προπονητή υψηλου επιπέδου, παίκτες επιπέδου Α1 Και είναι ιστορική ομάδα. Είναι πρόκληση για εμάς το παιχνίδι και θέλουμε να προχωρήσουμε στον ημιτελικό

Να συγχαρώ και εγώ την Ομοσπονδία για την εκδήλωση και την ιδέα να γίνει ο τελικός των Γυναικών ίδια μέρα με των ανδρών. Αυτό βοηθάει να καταλάβει ο κόσμος την αξία του μπάσκετ".

dhlwseis_papatheodorou

Λυκογιάννης: "Βασικός μας στόχος το πρωτάθλημα και η άνοδος"

Από τις ομάδες του Final 8 ο Πανιώνιος είναι ο μόνος που αγωνίζεται στην Α2 - Elite League αλλά όπως δήλωσε και ο προπονητής του, Άρης Λυκογιάννης, θα διεκδικήσει τις πιθανότητες του στη διοργάνωση.

"Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για την διεξαγωγή του τουρνουά και να ευχαριστήσουμε την πόλη του Ηρακλείου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος. Είναι χαρά όμως για εμάς που εκπροσωπούμε τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει παίξει πολύ ωραίο μπάσκετ. Πρέπει να ετοιμαστούμε και να ματσάρουμε την ενέργεια. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητές μας για την νίκη".

dhlwseis_lykogianni