Δεν σταματούν οι συνεχείς προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Σειρά της mixed 4X100 της Ελλάδας να πανηγυρίσει το εισιτήριο για το καλοκαίρι του 2024.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η mixed 4X100 της Ελλάδας

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνουν πως βρίσκονται οι αθλητές μας στη κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Η ελληνική ομάδα mixed (άνδρες - γυναίκες) 4X100 μεικτή πήρε την τρίτη θέση στην κούρσα της στον ημιτελικό και με την τέταρτη καλύτερη επίδοση με χρόνο 3.46.54 πανηγύρισε τη πρόκριση στον τελικό

Πέραν του τελικού, η ομάδα πήρε και τη μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Με την πρόκριση αυτή η Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας πρόσθεσε άλλα δύο πρόσωπα στην αποστολή της για το Παρίσι, φτάνοντας συνολικά τα δέκα μέλη

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4nr2jnngcp)

Για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ασπουγαλής - Στο Παρίσι η mixed 4X100

Στο 100άρι ύπτιο έπεσε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος κολύμπησε σε χρόνο 53.67 με τον Γιώργο Ασπουγαλή να ακολουθεί, πραγματοποιώντας τον αγώνα της ζωής του κολυμπώντας το 100άρι πρόσθιο σε 1:00.54.

Τη σκυτάλη πήρε η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία έκανε τα 100μ πεταλούδα σε 57.37, με την Νόρα Δράκου να πραγματοποιεί την τελευταία αλλαγή και να κάνει εξαιρετική δουλειά τερματίζοντας σε 54.96, με το 3:46.54 να είναι ο τελικός χρόνος για την Εθνική.

Ο Απόστολος Χρήστου και η Άννα Ντουντουνάκη πρόσθεσαν το τέταρτο και το δεύτερο αγώνισμα τους αντίστοιχα στο πρόγραμμά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ η Νόρα Δράκου και ο Γιώργος Ασπουγαλής το πρώτο.

Μάλιστα η πρόκριση αυτή είναι ιστορική για τον Ασπουγαλή, καθώς θα βρεθεί για πρώτη φορά στη καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.