Δεν πρόλαβαν να φορέσουν στα στήθη τους τα χρυσά μετάλλια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας οι παίκτες της Κροατίας και οι κορυφαίες ομάδες υδατοσφαίρισης στον πλανήτη έμαθαν τις αντιπάλους τους στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Ανάμεσά τους, βέβαια, οι εθνικές ομάδες της Ελλάδος με τον Θοδωρή Βλάχο και την Αλεξία Καμμένου να πληροφορούνται το μονοπάτι που θα κληθούν να διαβούν στο δρόμο προς το ολυμπιακό βάθρο.

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα με την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επεφύλασσε όπως ήταν αναμενόμενο αρκετές δυσκολίες για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα και ιδιαίτερα για την εθνική γυναικών… δεν θα μπορούσε να είναι πιο “καυτή”.

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον Α' Όμιλο, με τη... φρέσκια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κροατία, τη φιναλίστ του τελικού Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο. Η εθνική γυναικών, από την πλευρά της, στην επιστροφή της σε ολυμπιακό τουρνουά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια θα συναντηθεί στον όμιλο της πρώτης φάσης με Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία.

Οι όμιλοι του τουρνουά ανδρών

Α’ όμιλος: Ελλάδα, Κροατία, ΗΠΑ, Ρουμανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο
Β’ όμιλος: Ουγγαρία, Ισπανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Σερβία, Γαλλία

Οι όμιλοι του τουρνουά των γυναικών

Α’ όμιλος: Ολλανδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα, Καναδάς
Β’ όμιλος: Ελλάδα, Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία.