«Να τους αγαπάτε, μωρέ. Δεν έχουν ζητήσει ποτέ τίποτα και δίνουν πάντα ό,τι καλύτερο έχουν. Μπορεί κάποιες φορές να πετυχαίνουν και κάποιες όχι αλλά το κάνουν όλοι μαζί και είναι πάντα ταπεινοί. Συνεχίζουμε». Αυτά ήταν τα λόγια του Χρήστου Μπαφέ την περσινή σεζόν, τα οποία μάλιστα έχουν επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές φέτος, κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει περάσει τα πάντα τη φετινή σεζόν, όμως όχι απλώς δεν τα παράτησε, αλλά εμφανίζεται κάθε μέρα και καλύτερος, φτάνοντας στην κατάκτηση και του δεύτερου τίτλου της σεζόν, μετά τη νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με την αδρεναλίνη στα ύψη και τους πανηγυρισμούς να έχουν ήδη ξεκινήσει, Παπανικολάου και Μπαφές έκαναν νόημα στους φίλους της ομάδας να σταματήσουν τα ειρωνικά συνθήματα για τον Κώστα Σλούκα, γνωρίζοντας πως ο Έλληνας γκαρντ έχει βοηθήσει τα μέγιστα στις πρόσφατες επιτυχίες, δίνοντας τα πάντα μέσα στο παρκέ (ακόμη κι όταν δεν ήταν ψυχολογικά στα καλύτερά του). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8h0hbz8m4h)

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έσπευσαν να αποδεχθούν την καθολική βελτίωση του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας τους "πράσινους" ως μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Και δεν το έκαναν μόνο για να γιγαντώσουν τη δεδομένη επιτυχία της δικής τους ομάδας.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. "Another one for the good guys", έγραψε ο Γουίλιαμς-Γκος στο Instagram με την πανηγυρική φωτογραφία των Κυπελλούχων Ελλάδας. Άλλη μια πτυχή που κάνει πιο διψασμένους τους «ερυθρόλευκους» για τη συνέχεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8eahw8otq1)

Η φωτογραφία της πεινασμένης αγέλης του Ολυμπιακού και ο απόλυτος ΑΡΧΗΓΟΣ Κώστας Παπανικολάου

Όταν τα αποδυτήρια μιας ομάδας εκπέμπουν υγεία, αυτό φαίνεται τόσο μέσα στο παρκέ από τους υπάρχοντες όσο και από αυτούς που μπορεί να έχουν αποχωρήσει, αλλά πνευματικά είναι ακόμη εκεί. Ο Γιώργος Πρίντεζης για παράδειγμα δεν έχει φύγει ποτέ από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Το ίδιο και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος κατευθείαν μετά τη λήξη συνεχάρη τόσο τον Φαλ (σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου) όσο και στους υπόλοιπους πρώην συμπαίκτες του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8gkwlscbnd)

Ειδικά για τον τελευταίο, το δέσιμο που υπάρχει με την ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες είναι κάτι το οποίο είναι υπεράνω... ειδικών όρων στο συμβόλαιο. Προς το παρόν, όμως, ο Σάσα δουλεύει για την εξέλιξή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και απλώς ευχαριστιέται το γεγονός ότι η επόμενη μέρα της ομάδας δίχως αυτόν κυλά για την ώρα επιτυχημένα, με τις 2/2 κατακτήσεις μέχρι στιγμής.

Την ιστορία, όμως, τη γράφουν οι παρόντες. Και οι παρόντες είναι μια όμορφη και χαλαρή παρέα που μέσα στο παρκέ μετατρέπεται σε "πεινασμένη αγέλη". Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που τους αρέσει. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που οι ίδιοι βάζουν στον εαυτό τους.

"Πολλοί βιάστηκαν να μας ξεγράψουν", είπε ο Κώστας Παπανικολάου. "Όμως, ό,τι και να λέγεται, ό,τι και να γράφει ο οποιοσδήποτε, στα αυτιά μας δεν φτάνει τίποτα. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας καλύτερα από τον καθένα και το να ανταμείβεται η προσπάθειά μας από τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη ώθηση για τη συνέχεια". 

Η σέλφι του απόλυτου αρχηγού Κώστα Παπανικολάου μέσα από τα αποδυτήρια στα "2 Αοράκια" με όλους τους παίκτες είναι απλώς μια απόδειξη όλων όσων γνωρίζουμε αυτοί που δεν είμαστε σε αυτά τα υποδειγματικά αποδυτήρια. Ότι με τέτοια υγεία εντός των τειχών της, αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Και όταν αυτό το DNA συναντά και το DNA του αουτσάιντερ που πάντα... διεγείρει, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο όσο κυλάει η σεζόν!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8l4982x53l)