"Αφιερώνω το τρόπαιο στον αγαπημένο μας φίλο Βαγγέλη, που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και δίνει καθημερινή μάχη, σημαντικότερες από αυτές που εμείς δίνουμε. Υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά"!

Εν μέσω παραζάλης για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος από τον Ολυμπιακό, η πολύ ιδιαίτερη αφιέρωση του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που ακολούθησαν το πέρας του τελικού με τον Παναθηναϊκό πέρασε λίγο στα ψιλά! Ήταν, όμως, μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς!

Ο Βαγγέλης Φελλάς, η σκλήρυνση και ο αγαπημένος του Ολυμπιακός

Ποιος είναι όμως ο Βαγγέλης στον οποίο αναφέρθηκε ο κορυφαίος προπονητής της Euroleague; Πρόκειται για τον Βαγγέλη Φελλά, πρώην μπασκετμπολίστα του Πανερυθραϊκού, που διατηρεί πολύ στενή φιλική σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον τεχνικό του Ολυμπιακό να του έχει αφιερώσει στο παρελθόν αρκετές νίκες… κατ’ ιδίαν. Απλά για πρώτη φορά επέλεξε να το πράξει δημόσια!

Ο Βαγγέλης Φελλάς είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα – ιδιαίτερα στο χώρο του ερασιτεχνικού μπάσκετ – ο οποίος εδώ και χρόνια διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως πολλοί συνάνθρωποί μας παλεύει να την αντιμετωπίσει με μεγάλη γενναιότητα και ακόμη μεγαλύτερη καθημερινή προσπάθεια. Πρόκειται, άλλωστε, για μια ασθένεια που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται τεράστια ψυχολογική δύναμη, από τον άνθρωπο που καταβάλλει.

Ο Ολυμπιακός και η σκλήρυνση του Ντέιβιντ Μπλατ

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, βίωσε στο πετσί του οργανισμού του τη συγκεκριμένη πάθηση, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ βρισκόταν στον "ερυθρόλευκο" πάγκο όταν ανακοίνωσε το 2019 ότι διαγνώσθηκε με πρωτοπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, η οποία εκδηλώθηκε αρχικά με αδυναμία στα πόδια και πλέον του προκαλεί διαταραχή στην ισορροπία και κούραση.

Pro basketball coach David Blatt talks exclusively to Euronews about his MS diagnosis



Από εκείνη τη μέρα δεν παραλείπει να δίνει τις συμβουλές του και να γεμίζει αυτοπεποίθηση συνανθρώπους του που πάσχουν από την ίδια δύσκολη ασθένεια.

“Ξυπνάς κάθε μέρα, και δεν είναι πάντα η ίδια. Το κλειδί είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γνωρίζοντας τα όριά σου, όπου μπορείς να κάνεις μια επιπλέον προσπάθεια, να είσαι θετικός”, έχει δηλώσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του ο Ντέιβιντ Μπλατ.

“Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτές τις δύσκολες ασθένειες. Έχει να κάνει πολύ με το κίνητρό σου και την προσπάθειά σου να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, και ως προπονητής, πάντα το ζητούσα από τους παίκτες μου και τώρα το ζητάω από τον εαυτό μου.

#35 David Blatt - Basketball Is Life & Life Is Basketball

Η ζωή σου δεν τελειώνει μόλις διαγνωστείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι απλά μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσεις και σχεδόν να… καλωσορίσεις αυτή την ευκαιρία για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις".

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ξεπερνούν τους 21.000.