Δύο σπουδαίοι αγώνες ρίχνουν την αυλαία των πρώτων αγώνων στους "16" του Champions League. Η Νάπολι υποδέχεται στην Ιταλία την Μπαρτσελόνα ενώ η Άρσεναλ ταξιδεύει στη Πορτογαλία για να παίξει με την Πόρτο θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική φόρμα της.

Νίκη ψυχολογίας ψάχνουν Μπαρτσελόνα και Νάπολι στο Champions League

Να ανεβάσουν τη ψυχολογία τους και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League ψάχνουν Νάπολι και Μπαρτσελόνα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα". Οι "ατζούρι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Στη Serie A η ιταλική ομάδα βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας στο -27(!) από την πρωτοπόρο Ίντερ. Οι "παρτενοπέι" - που κατέκτησαν πέρσι το πρωτάθλημα - έχουν και διαφορά εννέα πόντων από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League με τη διαφορά να καλύπτεται δύσκολα.

Οι αλλαγές προπονητών διαδέχεται η μία την άλλη με τον Ρούντι Γκαρσία να φεύγει... νύχτα από τον πάγκο της ομάδας μετά τα άσχημα πρώτα αποτελέσματα,Ο Βάλτερ Ματσάρι από την άλλη έμαθε μέσω των social media την απόλυση του από τον Ντίνο Ντε Λαουρέντις. 

Για το παιχνίδι κόντρα στους "μπλαουγκράνα" στη τεχνική ηγεσία της ομάδας θα βρίσκεται ο Φραντσέσκο Καλτσόνα, που γνωρίζει την κατάσταση όντας στο παρελθόν βοηθός των Μαουρίτσιο Σάρι και Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvo21o91c98x)
Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα για την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται -8 από την πρωτοπόρο στη La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης. Oι "μπλαουγκράνα" θα ψάξουν την πρόκριση στους "8" του Champions League για να μπορέσουν να "χαμογελάσουν" ξανά μετά την κακή μέχρι τώρα πορεία.

Η ομάδα του Τσάβι προέρχεται από νίκη στο πρωτάθλημα με 2-1 κόντρα στη Θέλτα χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 90+7, ενώ έχει μείνει εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Ισπανίας, από την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο Ισπανός προπονητής ψάχνει να βρει λύσεις, ενώ θα παραταχθεί και με απουσίες, με τους Γκάβι, Φεράν Τόρες και Μπαλντέ να είναι εκτός. Αμφίβολος για τον αγώνα κόντρα στην Νάπολι είναι ο Ζοάο Φέλιξ που είναι εκτός στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ομάδας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvn85xk3wdv5)

Να σταματήσει την Άρσεναλ θέλει η Πόρτο στο Champions League

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Πόρτο υποδέχεται στο "Ντραγκάο" την Άρσεναλ με τις δύο ομάδες να θέλουν αμφότερες την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Οι "Δράκοι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους πίσω από την Μπαρτσελόνα, εξασφαλίζοντας την τελευταία αγωνιστική τη πρόκριση απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στο πρωτάθλημα έχουν μείνει πίσω στη κούρσα του τίτλου με τα αρνητικά αποτελέσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Βρίσκονται στο -7 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα που ισοβαθμεί με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη κορυφή της Liga Portugal.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwhvsnbqp1o1)

Οι "κανονιέρηδες" από την άλλη πήραν τη πρώτη θέση στον όμιλο τους αφήνοντας στη δεύτερη της Αϊντχόφεν. Η Άρσεναλ βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση έχοντας πέντε σερί νίκες στη Premier League με τα γκολ να είναι 21-2, κάτι που δείχνει την ανωτερότητα της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα

Τελευταίο "θύμα" τους ήταν η Μπέρνλι που την κέρδισε με 0-5 με τους Σάκα και Όντεγκααρντ να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Η αγγλική ομάδα βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxbnb2sm9g6x)