Άλλη μία εκκίνηση για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με ομάδες που έχουν γόνιμους στόχους, έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 23 Φεβρουαρίου. Και ποιος να περίμενε ότι έπειτα από 23 παιχνίδια στην Bundesliga, η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα είχε 11 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μπάγερν, έστω κι αν η τελευταία έχει ματς λιγότερο. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πλέον είναι δεδομένο ότι θα υποφέρει όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν προκειμένου να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία και να φτάσει στην πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιστορία της, όπως αναδείχθηκε και στη νίκη επί της Μάιντς στην "Μπαϊαρίνα". 

Η Λεβερκούζεν νίκησε 2-1 τη Μάιντς, που με 15 βαθμους έμεινε προτελευταία, σε ματς που σκόραρε νωρίς, με τον Τσάκα να σκοράρει στο 3', τον Κορ να ισοφαρίζει στο 8' και τον Άντριχ να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 68'. Επρόκειτο για γκάφα ολκής του τερματοφύλακα της Μάιντς, Τσέτνερ, που έως τότε ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του. Η αποβολή του Νγκανάμ στο 80' άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες. Αυτή ήταν η 19η νίκη για την αήττητη Λεβερκούζεν. Η Μπάγερν, που έχει ματς λιγότερο, υποδέχεται σε "πονηρό" παιχνίδι τη Λειψία το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Μετά την Μπαρτσελόνα, η Σοσιεδάδ θύμα της Βιγιαρεάλ 


Η Βιγιαρεάλ έκανε ξανά ένα μίνι θαύμα, νικώντας στη "Reale Arena" με σκορ 3-1 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 26η αγωνιστική της LaLiga, η οποία προερχόταν από την ήττα, 2-0, στο Παρίσι, με θύτη την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα από τη Βαλένθια δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως, με 12 βαθμούς πάνω από την τρίτη από το τέλος Κάντιθ, για κάτι τρομερό και θα μπορούσε να ονομαστεί αδιάφορη, αλλά μετά το σοκαριστικό 4-2 στο "Καμπ Νου", που οδήγησε στην παραίτηση του Τσάβι, η νίκη της ήρθε επί μίας ομάδας που παίζει τα τελευταία χαρτιά της για να μείνει εντός εμβέλειας πεντάδας. Με τους 40 βαθμούς της, εννιά λιγότερους από την πέμπτη Μπιλμπάο και 11 από την τέταρτη Βιγιαρεάλ, η Σοσιεδάδ δεν πάει... πουθενά. Δύο γκολ έκανε ο Κομεσάνα και όταν στο 86' μείωσε ο Μερίνο για τους γηπεδούχους, οι Βαλενθιάνοι σκόραραν με τον Σόρλοθ στο 90+5' για να τελειώσουν τη δουλειά. 

Άνετο βράδυ... Champions League για την Μπολόνια


Στο παιχνίδι που άνοιξε την 26η αγωνιστική της Serie A, η Μπολόνια νίκησε εύκολα 2-0 τη Βερόνα, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Φαμπιάν και Φρόιερ. Η Μπολόνια είναι πάλι μόνη τέταρτη, με 48 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Αταλάντα, η οποία, όμως, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Η Βερόνα παραμένει τρίτη από το τέλος, με 20 βαθμούς, όσους και η Σασουόλο, που βρίσκεται από πάνω της.