Ήταν μια παράσταση βγαλμένη από το μέλλον και τα πιο τρελά όνειρα των παιδιών της U19 του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο που θέλουν να μεγαλουργήσουν στο μέλλον, στην πρώτη ενδεχομένως ιστορική στιγμή που κλήθηκαν να διαχειριστούν με την ερυθρόλευκη φανέλα στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μπροστά σε 8.000 φίλους του Ολυμπιακού και με τη μεγάλη πρόκληση της πρώτης πρόκρισης ελληνικής ομάδας στα προημιτελικά του UEFA Youth League στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ίσως και φυσιολογικά το άγχος αποτέλεσε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης το μεγαλύτερο αντίπαλο των παικτών της U19 του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως η Λανς. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν ουσιαστικά το “μουδιασμένο” μπάσιμο των “ερυθρόλευκων” στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν αρκετά νωρίς με 1-0 και με πολύ “διαβασμένη” άμυνα προηγήθηκαν 2-0, αλλά λογάριαζαν... χωρίς τον ξενοδόχο που λεγόταν "πειραϊκή καρδιά". Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν τα παράτησαν με το εις βάρος τους σκορ, αλλά έφτασαν στην ισοφάριση με 2-2 και μετέτρεψαν την πρόκριση σε θρίλερ, ενθουσιάζοντας τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο Φάληρο για να στηρίξει την προσπάθειά τους. Και άξιζε τον κόπο! 

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ιστορική πρόκριση (και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι) και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία του UEFA Youth League που θα δώσει το παρών στους "8" του θεσμού! 

6132300
6132309
6132330
6132331
6132335
6132338
6132368
6132382

Ο "δαίμονας" Σισούμπα ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό

Δράστης του γκολ που έμελλε να αποδειχτεί καθοριστικό στις ισορροπίες του πρώτου ημιχρόνου, ο πιο χαρισματικός παίκτης της ομάδας του Γιοάν Ντεμόντ, ο Αγιάντα Σισούμπα.

Στο 16’ o διεθνής με την εθνική Βελγίου U19 μεσοεπιθετικός “τρύπησε” με απίθανη κάθετη επέλαση την άμυνα των γηπεδούχων και τελευταία στιγμή ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Λιατσικούρα. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και με “κεραυνό” στην “ανοιχτή” γωνία του Σίνα έστειλε την μπάλα να “καρφωθεί” στο αριστερό “παραθυράκι”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgr8n6umoip)

Mε τη συμπλήρωση του ημιώρου οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου έδειξαν να αποβάλλουν σε μεγάλο βαθμό το άγχος που βάραινε τα πόδια τους, ο Χαράλαμπος Κωστούλας έβρισκε λύσεις απέναντι στο ασφυκτικό μαρκάρισμα των αμυντικών της Λανς που είχαν εστιάσει στην εξουδετέρωσή του το ανασταλτικό τους πλάνο και ο Ολυμπιακός “άγγιξε” την ισοφάριση στο 36’. Ο Ντελπλάς, όμως, κατάφερε να σταματήσει την “καρφωτή” κεφαλιά του Κουτσίδη, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ στη συνέχεια το εντυπωσιακό "ψαλιδάκι" του Κωστούλα δεν βρήκε στόχο.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgrpc5qiavt)

Κωστούλας η απάντηση του Ολυμπιακού στην ταχύτητα των Γάλλων

Με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης, ήταν φανερό ότι η ταχύτητα των παικτών της Λανς μπορούσε να αποδειχτεί άκρως ζημιογόνα για τα "ερυθρόλευκα" σχέδια ανατροπής. Και πράγματι στο 52' ο Μπερμόντ εκμεταλλεύτηκε στον κενό χώρο στην αντεπίθεση και έδωσε την ευκαιρία στον Φοφανά να πραγματοποιήσει με υπέροχο σουτ το 0-2. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgs12552f8h)

Η πρόκριση έμελλε να είχε κριθεί. Όχι όμως στον Πειραιά και όχι... μπροστά στη Θύρα 7! Με την υποστήριξη των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgrwhavkw09)

Είχαν, άλλωστε, να αντιπαρατάξουν το δικό τους "δαίμονα" στην ταχύτητα των Γάλλων. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας επιβεβαίωσε σε άλλο ένα παιχνίδι γιατί αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για το μέλλον του Ολυμπιακού. Μόλις πέντε λεπτά μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων (στο 57') ο χαρισματικός επιθετικός των Πειραιωτών, ανατράπηκε καθαρά από τον Σανιάν, ανέλαβε ο ίδιος να εκτελέσει το πέναλτι και... έβαλε φωτιά στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgs3wdfyu0x)

Ήταν η ώρα να δοκιμαστεί η φυσιολογική απειρία και των παικτών της Λανς. Μη έχοντας προλάβει να συνέλθουν από το γκολ του Κωστούλα, οι Γάλλοι υπέστησαν και δεύτερο σοκ! Στο 62' ο Ντελπλάς έδειξε μάλλον σαστισμένος από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο και προσέφερε στο πιάτο το γκολ της ισοφάρισης στον Σταύρο Πνευμονίδη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgs65vk5v89)

Φινάλε για καρδιακούς και θρυλική πρόκριση στα πέναλτι

Με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το γκολ της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και παρά την πίεση της αναμέτρησης να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους στο χορτάρι και να χάνουν από μια μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή, η πρόκριση έμελλε να κριθεί για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι από τη λευκή βούλα του Καραϊσκάκη. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη μάχη με την Ίντερ στον προηγούμενο γύρο. 

Το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού και η επιβράβευση για την υπερπροσπάθεια των "μικρών" αποτέλεσε πιο σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον τους, ακόμη κι από τη φετινή τους ονειρεμένη πορεία στο UEFA Youth League. Απέμενε ένα ακόμη βήμα για να ολοκληρωθεί το θαύμα. Και το σκηνικό έμελλε να στηθεί μπροστά στο πέταλο της Θύρας 7. Εκεί εκτελέστηκαν τα πέναλτι. Ήταν η στιγμή να λυγίσουν μετά τους Ιταλούς και οι Γάλλοι! 

Μετά από τέσσερις εύστοχες εκτελέσεις ο Ντιλιβιντί έστειλε την μπάλα άουτ, τον μιμήθηκε ο Μπερμόντ και με εκτέλεση του Τανούλη ο αλάνθαστος από τα έντεκα βήματα Ολυμπιακός... πέταξε στα ουράνια της πρόκρισης! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgt1me5z4w1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (67' Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Λιατσικούρας, Αλαφάκης, Δαρβίρας (33’ Ντάμα), Πνευμονίδης (79' Λώλης), Χ. Κωστούλας

ΛΑΝΣ: Ντελπλάς, Γκανιού, Εμπαλά (76' Απερί), Σανιάν, Εσκουφλέρ, Ερμπέν, Σιλά (72' Μπανάγκα), Λεν, Μπερμόν, Σισουμπά, Φοφανά (84' Ντλιβιντί)