Ο... highway των μωρών του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, δηλαδή ο δρόμος της αρετής, έστειλε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του UEFA Youth League και πάνω στην... Μπάγερν Μονάχου, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 12 ή τις 13 Μαρτίου στη Βαυαρία. 

Η ομάδα του Ρενέ Μάριτς νίκησε εντός έδρας τη Φέγενορντ, στο προτελευταίο ματς για τη φάση των "16", με σκορ 3-2.

Οι πιτσιρικάδες της Μπάγερν υπερίσχυσαν αισθητά των Ολλανδών στο πρώτο ημίχρονο αυτού του παιχνιδιού (10-2 οι τελικές στο 45λεπτο) και προηγήθηκαν με τον Βίμερ στο 20', ο Φερνάντες έκανε το 2-0 στο 28' και στο 45' ο Ντεμίρτσαν άνοιξε έτι περαιτέρω τη διαφορά. 

Ολυμπιακός: Η επιστροφή της Φέγενορντ 


Βεβαίως, σε αυτές τις ηλικίες, δηλαδή των κάτω των 19, η σιγουριά είναι μια έννοια που δεν διατίθεται, μια και τα πάντα αλλάζουν με την ίδια την ορμή της νεότητας. Μέχρι να πεις... Ντε Κούιπ, η ολλανδική ομάδα είχε φέρει τη διαφορά στο γκολ. Με Ρουστ στο 52' και Γκιρστχόφε στο 55', οι Ολλανδοί μπήκαν ξανά στο ματς. Ο προπονητής της Φέγενορντ, Ρόμπιν φαν Πέρσι, επιστράτευσε μέχρι και το γιο του, Σακουίλ, για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Αυτό δεν έγινε, σν και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους προς τη λήξη του παιχνιδιού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014, που άρχισε ο θεσμός, η Μπάγερν δεν έχει παίξει σε τελικό του UEFA Youth League. Οι υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν: Πόρτο, Κοπεγχάγη, Μάιντς, Ναντ, Μίλαν. Το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λειψία, που θα βγάλει την όγδοη ομάδα, επρόκειτο να αρχίσει στις 19:00 την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.