Ο πάγκος της Λίβερπουλ θα χηρέψει μετά τις 19 Μαΐου, που είναι προγραμματισμένη η τελευταία της Premier League, τις 22, που πρόκειται να γίνει ο τελικός του Europa League στο Δουβλίνο ή τις 25, ημερομηνία που αποτελεί τη 19η επέτειο από την κατάκτηση του περίφημου Champions League στην Κωνσταντινούπολη και πρόκειται να γίνει ο τελικός του FA Cup, αφού ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποτελέσει παρελθόν. 

Ήδη, η σπέκουλα για τον αντικαταστάτη του είναι τεράστια, ενώ στην Αγγλία γράφτηκε ότι ακόμα και ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός, αν και είπε ότι δεν πρόκειται να ανακατευτεί στο ζήτημα της διαδοχής του, πρότεινε το συνεργάτη του, Πέπιν Λίντερς, για τον προπονητή της επόμενης ημέρας. 

Λίβερπουλ: Τα πλεονεκτήματα του Αμορίμ

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι αφύσικο να ακούγεται το όνομα του Ρούμπεν Αμορίμ ως αντικαταστάτη του. Ο 39χρονος Πορτογάλος τεχνικός κάθεται στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας από το 2020, την έχει στην κορυφή της Primeira Liga, με ένα βαθμό διαφορά από την Μπενφίκα έχοντας και παιχνίδι λιγότερο, και στους "16" του Europa League, με τη Σπόρτινγκ να παίζει στις 22:00 την προσεχή Πέμπτη, 14 Μαρτίου, με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο τη ρεβάνς του 1-1 στο "Χοσέ Αλβαλάδε" από την περασμένη Τετάρτη. 

Ο Αμορίμ είναι νέος και πληροί τις προϋποθέσεις και με το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του, η οποία έχει σημειώσει τον εκπληκτικό αριθμό των 66 γκολ σε 23 ματς, δηλαδή τρία μέσο όρο παρά τρία. 

Από τη Λίβερπουλ, φυσικά, τηρείται σιγή ιχθύος, όπως και από εκείνη του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος είναι ο διακαής πόθος της Μπάγερν Μονάχου, τουλάχιστον αναφορικά, η οποία θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει με τον Τόμας Τούχελ την περίοδο 2024-25. 

Πάντως, ένα θέμα που έχει μεγαλύτερη υπόσταση είναι η επιστροφή του Μάικλ Έντουαρντς ως γενικού διευθυντή στο "Άνφιλντ". Στη Λίβερπουλ εκτίμησαν την παρουσία του όταν την έχασαν, και γι' αυτό έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή του.