Με ήττα ξεκίνησε την προημιτελική φάση του LEN Champions League ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε με 11-9 στη Βουδαπέστη από τη Φερεντσβάρος, της οποίας πρώτος σκόρερ ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος με 4 γκολ. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν το μομέντουμ τους στο τρίτο οκτάλεπτο εκεί όπου οι Ούγγροι έχτισαν τη διαφορά τους με τους ερυθρόλευκους να ελαχιστοποιούν τη χασούρα καθώς τα δύο αυτά γκολ της διαφοράς μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα σε πιθανή ισοβαθμία.

Με δύο ομίλους των τεσσάρων διεξάγεται η προημιτελική φάση με Μπαρτσελονέτα και Μπρέσια να είναι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου (12-8 κέρδισαν οι Καταλανοί). Επόμενη ευρωπαϊκή υποχρέωση των Πειραιωτών απέναντι στην Μπαρτσελονέτα (20/3).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpiqtimzqrd)

Το μπλοκάρισμα του Ολυμπιακού στο τρίτο οκτάλεπτο του στέρησε το κάτι παραπάνω

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ισορροπημένο, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη διαφορά του ενός γκολ. Ο Αργυρόπουλος άνοιξε το σκορ για τους Ούγγρους, αλλά οι Βάμος και Γενηδουνιάς έκαναν το 2-1. Οι Ούγγροι όμως μπόρεσαν να το φέρουν τούμπα και να προηγηθούν με 3-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpgk3shbas1)

Ο Αργυρόπουλος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και πέτυχε άλλα δύο γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι παίκτες του Κόλιανιν όμως κράτησαν τη διαφορά στο γκολ χάρη στο πέναλτι του Γενηδουνιά (αστόχησε νωρίτερα σε πέναλτι ο Φουντούλης).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czphoevyy5o1)

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός μπλόκαρε, δεν κατάφερε να σκοράρει καμία φορά, ούτε στις δύο επιθέσεις στον παραπάνω. Οι Ούγγροι πέτυχαν δύο γκολ και εκεί έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους, αφού και ο Βάμος αποχώρησε με τρίτη αποβολή. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czphq3pbhflt)

Το τέταρτο οκτάλεπτο ήταν και το πιο χορταστικό με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εννιά γκολ και τους Πειραιώτες να επικρατούν στο επί μέρους σκορ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czphs90r5xih)

Φερεντσβάρος (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς 3, Μόλναρ, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 4, Ντι Σόμα 1, Φέκετε, Βιγκβάρι 1, Νέμετ, Νάγκι 1, Γιάνσικ 1, Νταμόντε, Βόγκελ.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενουδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Χαλυβόπουλος, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος