Η Άστον Βίλα είχε την ευκαιρία να πάει στους 8 βαθμούς τη διαφορά από την Τότεναμ, αφού την νικούσε στο "Βίλα Παρκ", στο παιχνίδι για την 28η αγωνιστική της Premier League, ωστόσο οι 10 τελευταίες αγωνιστικές θα έχουν μπόλικο ενδιαφέρον για την τέταρτη θέση, μια και τα "σπιρούνια" πέρασαν από το Μπέρμιγχαμ με κρότο, 4-0, έφτασαν τους 53 βαθμούς, δύο λιγότερους από το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι, και πλέον συγκεντρώνουν πιθανότητες ώστε να βγουν στο Champions League της επόμενης περιόδου. 

Άστον Βίλα-Τότεναμ: Η καταστροφή ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο


Το πρώτο ημίχρονο, με την ομίχλη να καθιστά δύσκολη και την ορατότητα, δεν θα διατηρηθεί στη μνήμη μέχρι... αύριο, αφού μόνο η κεφαλιά του Λούκα Ντιν στις καθυστερήσεις, ψηλοκρεμαστή που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γκουλιέλμο Βικάριο, μπορεί να θεωρείται ως ευκαιρία. Τακτικά, για τον Άντζε Ποστέκογλου αυτό το διάστημα κρίθηκε ως επιτυχημένο και η Τότεναμ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να πάρει το παιχνίδι, από μια αντίπαλο που φανερά είχε διαβάσει και της οποίας τακτικά επικράτησε. 



Ουδείς, λοιπόν, είδε τον Τζέιμς Μάντισον να γεμίζει την περιοχή της Βίλα στο 50' και να κάνει την προβολή ύστερα από μακρική μπαλιά του Πέπε Σαρ. Οι ισορροπίες άλλαξαν και πριν προλάβει ο πετεινός να λαλήσει δεύτερη, η Τότεναμ βρήκε το γκολ στο τρανζίσιον, από το κλέψιμο του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, την τροφοδότηση στον Χιουν Μινγκ-Σον, το κουβάλημα της μπάλας και την πάσα του τελευταίου στον Μπρέναν Τζόνσον, που νίκησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες με δεξιό πλασέ σε τετ α τετ, στο 53'. 




Στη Βίλα βγήκε το μειονέκτημα σε... νεύρα και, παρά την ευκαιρία του Νικολό Ζανιόλο από την πάσα του Τζον ΜακΓκιν στο 65', στον αρχηγό της Άστον Βίλα δεν έμμελε να μακροημερεύσει. Η απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε στο 67', για άγαρμπο μαρκάρισμα στον Ιγενόμα Ουντότζε, ένα εναέριο τάκλιν που δημιούργησε ένταση στο τερέν, μεταξύ των παικτών, και επέφερε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

 


Άστον Βίλα-Τότεναμ: Ο Σον έφτασε τα 159

Άλλη μια φάση του Ζανιόλο, στο 80', όταν απέκρουσε ο Βικάριο προσπάθεια για γκολ του ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, δεν άλλαζε τη γενική αίσθηση και στις καθυστερήσεις το σκορ πήρε διαστάσεις συντριβής. Στο 90+1' ο Κουλουσέφσκι έκανε συνδυασμό και κούρσα από τα δεξιά και πάσαρε στον Σον, που σκόραρε με... κουτούπα το 159ο γκολ του με την Τότεναμ και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση μαζί με τον Κλιφ Τζόουνς.



Ο σπουδαίος Κορεάτης έκανε την ασίστ, στο 90+4', ώστε ο Τίμο Βέρνερ να σκοράρει με δεξιό πλασέ το γκολ που μετέτρεψε μια κακή ήττα σε συντριβή.