Tο Euro 2024, o Τζόρνταν Χέντερσον κλήθηκε στην Εθνική Αγγλίας, αλλά για φιλικά ματς και όχι για τη Γερμανία και τα social media περιέλαβαν τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ διότι "ο Τζόρνταν Χέντερσον πρέπει να έχει γυμνές φωτογραφίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ". Οι οπαδοί της Αγγλίας οργίζονται στο άκουσμα του ονόματος του μέσου του Άγιαξ μεταξύ των εκλεκτών στην ομάδα των "Three Lions" περίπου τρεις μήνες πριν από  το Euro 2024. Είναι σαφές ότι οι Άγγλοι οπαδοί δεν ενθουσιάστηκαν βλέποντας τον Τζόρνταν Χέντερσον στις τελευταίες κλήσεις του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την Εθνική Αγγλίας.

Βέβαια ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ είναι από τους ενεργούς παίκτες με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας. Έχει φτάσει στις 81, αλλά τώρα είναι 33 ετών και κάνει ένα πέρασμα από την Eredivisie με τη φανέλα του  Άγιαξ μετά από μια άτυχη εξάμηνη θητεία στη Σαουδαραβική Pro League με την Αλ Ιτιφάκ.

Πολλοί είναι πλέον οι δυσαρεστημένοι οπαδοί της Αγγλίας βλέποντας τον Χέντερσον να επιλέγεται ξανά για τα επόμενα φιλικά ραντεβού με τη Βραζιλία και το Βέλγιο και υπό τον φόβο να κληθεί και στο Euro 2024.

Πριν από το Euro 2024 ένα αστείο για την Αγγλία

Τα social media, όπως συμβαίνει πλέον σε αυτές τις περιπτώσεις ανέλαβαν δράση. Ένας χρήστης έδωσε την εξήγηση, γράφοντας για τον Χέντερσον ότι "πρέπει να έχει γυμνές φωτογραφίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ". Αρκετοί χαρακτήρισε την κίνηση του Σάουθγκεϊτ, "μεγάλο αστείο".

EVERY Jordan Henderson goal for Liverpool

Κάποιοι ρωτούν σοβαρά: "πώς ο Χέντερσον είναι στην ομάδα της Αγγλίας μπροστά από τον Ρος Μπάρκλεϊ;", ενώ υπάρχουν και αυτοί που μιλούν για "έγκλημα".

Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι ο Σάουθγκειτ άφησε εκτός κάποιους παίκτες των ομάδων που έχουν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για να μην τους κουράσει.