Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super Lig λαμβάνει χώρα μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες μάχες των σύγχρονων καιρών, με τη Γαλατάσαραϊ να έχει 81 βαθμούς και τη Φενέρμπαχτσε 79 ύστερα από 30 παιχνίδια, ωστόσο τα επεισόδια στο ματς με την Τραμπζονσπόρ την Κυριακή, 17 Μαρτίου, στο "Παπάρα Παρκ" αμάυρωσαν το πρωτάθλημα και έκαναν την οπαδική βία ό,τι είναι, δηλαδή κοινωνικό ζήτημα. 

Κατόπιν τούτου, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρηση της ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που ακούστηκε ότι οι παίκτες της κινδυνεύουν με τιμωρία για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, αν και εφόσον αποδειχθεί επίθεση από μέρος τους.


Φενέρμπαχτσε: Στις 12 οι συλλήψεις 


Η διοίκηση του συλλόγου, η ποδοσφαιρική ομάδα του οποίου θα αντιμετωπίσει στις 11 και τις 18 Απριλίου τον Ολυμπιακό για τους προημιτελικούς του Conference League, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνει διοικητικό συμβούλιο στις 2 Απριλίου, ημέρα Τρίτη, για να συζητηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει της Super Lig. 

"Θα εξεταστούν οι δράσεις που θα πρέπει να λάβουμε, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσής της πρώτης ομάδας εκ της Super Lig, με βάση τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι της 17ης Μαρτίου (σημ. κόντρα στην Τραμπζονσπόρ) και τα πρόσφατα γεγονότα στο τουρκικό ποδόσφαιρο", αναφέρεται συγκεκριμένα. 



Οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ρόπαλα, μαχαίρια και σφυριά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάος. Παίκτες της Φενέρμπαχτσε προσπάθησαν να μπουν στα αποδυτήρια, ενώ άλλοι, όπως ο Μπράιτον Οσάγι-Σάμουελ, ο Τζέισον Ουστερβόλντε, ακόμα και ο Μίτσι Μπατσουαγί, χτύπησαν οπαδούς που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι συλληφθέντες ανάγονται ήδη σε 12, ενώ η έρευνα έχει περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, που έχει αναλάβει την ταυτοποίηση όλων των δραστών.