Τα επεισόδια μετά τη λήξη του παιχνιδιού της Τραμπζονσπόρ με τη Φενέρμπαχτσε για την 30ή αγωνιστική της Super Lig (2-3) έχουν κάνει πια το γύρο της οικουμένης και λογίζονται ως παγκόσμιο ποδοσφαιρικό ζήτημα. 

Οι οπαδοί της Τραμπζονσπόρ μπήκαν με ρόπαλα και μαχαίρια στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της Φενέρ υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους, ακόμα και χτυπώντας τους χούλιγκαν της ομάδας από την Τραπεζούντα. 

Τουρκία: Ποια η ποινή για τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε 

Σε ό,τι αφορά τις τιμωρίες που θα επιβληθούν, επί του παρόντος δύο ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε, ο Μπράιτον Οσάγι-Σάμιουελ και ο Τζέιντεν Ουστερβόλντε, δεν είναι αθώοι του αίματος. Η αθλητική Δικαιοσύνη της Τουρκίας πρόκειται να εξετάσει τις αντιδράσεις τους για να διαπιστώσει πότε τελειώνει η αυτοάμυνα, δηλαδή η υπεράσπιση της ακεραιότητάς τους, και αρχίζει η επίθεση, που θεωρείται παράνομη. 



Ειδικά ο δεύτερος, ο Ολλανδός αμυντικός, που πιάστηκε να κλωτσάει οπαδό ενώ ήταν στο έδαφος, δύσκολα θα γλιτώσει τη μεγάλη τιμωρία. Ο πρώτος, δε, κλωτσά οπαδό που δεν κατευθύνεται προς το μέρος του.

Σύμφωνα με τον Φατίχ Σασιόγλου, δικηγόρο που μίλησε στη "Fanatik", η στοιχειοθέτηση επίθεσης επισείει ποινή από 5 έως 10 παιχνίδια για τους παίκτες και στέρηση δικαιωμάτων από 1,5 έως 3 μήνες (45-90 ημέρες). Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το άρθρο για "μάχη", απειλούνται με ποινή από 3 έως 5 παιχνίδια. 



"Οι κυρώσεις σε βάρος ποδοσφαιριστών όπως οι Οσάγι και Ουστερβόλντε, οι οποίοι φάνηκαν στο βίντεο να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά των οπαδών της αντίπαλης ομάδας, θα αξιολογηθούν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο οι ποδοσφαιριστές έκαναν αυτές τις ενέργειες.

Οι ποινές που θα επιβληθούν από την πειθαρχική αρχή καθορίζονται με αξιολόγηση όλων των αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών του συγκεκριμένου περιστατικού, του βαθμού υπαιτιότητας του ατόμου που διαπράττει την παράβαση και όλων των επιβαρυντικών και ελαφρυντικών παραγόντων".