Ο Βασίλης Καραγκούνης, ο οποίος από τον Ιανουάριο αγωνίζεται στο Καζακστάν για λογαριασμό της Ζενίς που εδρεύει στην Αστάνα βρέθηκε ξαφνικά στο "επίκεντρο" του ενδιαφέροντος, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους... Έλληνες ανταποκριτές στη μακρινή χώρα, άρα ιδανικός για να μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί λίγες ώρες πριν από το ματς κόντρα στην Εθνική Ελλάδας για τα μπαράζ του Nations League. 

Φυσικά και έχει δεχθεί πολλά ερωτήματα από τους συμπαίκτες του στην Ζενίς σχετικά με την Εθνική Ελλάδας που έχουν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Ο Βασίλης Καραγκούνης περιμένει και αυτός να δει την αναμέτρηση της "Opap Arena" και ελπίζει να δει την εθνική μας να προκρίνεται στα τελικά του Euro 2024.

"Στο Καζακστάν συζητούν καιρό τώρα για το παιχνίδι. Η Εθνική ομάδα της χώρας δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελική φάση και θέλουν να γράψουν ιστορία. Οπότε ο ημιτελικός με την Ελλάδα έχει τον χαρακτήρα του… τελικού", θα πει αρχικά ο 30χρονος μέσος, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Αρη, Ατρόμητο, Ηρακλή, Ρετζίνα και Τορπέντο.

"To Καζακστάν είναι ομάδα που τρέχει πολύ"

Όσο για το δυνατό στοιχείο του Καζακστάν, ο Βασίλης Καραγκούνης θα τονίσει: "Είναι μια ομάδα που στηρίζει πολλά στην φυσική κατάσταση. Δηλαδή αυτό που λέμε physical game. Σε αυτό στηρίχθηκε περισσότερο και στα παιχνίδια της στα προκριματικά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο, τρεις ποιοτικοί παίκτες (26χρονος μπακ-χαφ Μπακχτιγιάρ Ζαγνουντίνοφ, 22χρονος μεσοεπιθετικός Μαξίμ Σαμορόντοφ), αλλά μέχρι εκεί. Η Εθνική Ελλάδας είναι άκρως ποιοτική ομάδα και αυτό την βάζει σε θέση φαβορί".

Σχετικά με τις αναφορές στα ΜΜΕ της χώρας, είναι πάρα πολλές και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει ο έμπειρος άσος: "Πολλές οι αναφορές που γίνονται στα ΜΜΕ της χώρας. Στα οποίο γίνεται λόγος πως είναι πιο ποιοτική η Εθνική Ελλάδας, αλλά και η Εθνική του Καζακστάν θα παλέψει διεκδικώντας τις ελπίδες που της αναλογούν. Παράλληλα κι εμένα με πήρε ένα γνωστό ΜΜΕ κι έδωσα μια συνέντευξη σχετικά με το ματς. Γενικά ζουν για το παιχνίδι και δικαιολογημένα. Και ο κόσμος θα το δει σε όλη τη χώρα, θα στηθούν στις τηλεοράσεις".

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην γίνει και στις φιλικές συζητήσεις που κάνει με τους συμπαίκτες του στην Ζενίς: «Ναι πειραζόμαστε σχετικά με το παιχνίδι. Είναι κάτι όμορφο και αναμφίβολα θα γινόταν. Με έχουν ρωτήσει και για την εικόνα της Εθνικής μας, τα προτερήματα της αλλά και για μερικούς παίκτες καθώς γνωρίζουν πολλά. Είπαμε πως θα τα πούμε το βράδυ μετά το ματς…».