Οι Καζάκοι περηφανεύονται ότι διαθέτουν μερικούς από τους πιο δυνατούς ανθρώπους στον κόσμο και φέρνουν για παράδειγμα τον Γκενάντι Γκολόφκιν, τον απαράμιλλο "Triple G", που θα βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης 21 Μαρτίου (21:45) στην "OPAP Arena" προκειμένου να στηρίξει την εθνική ομάδα του Καζακστάν απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας, στο πρώτο από τα δύο μπαράζ που οδηγούν στο Euro 2024. 

Ελλάδα-Καζακστάν: Επέστρεψε 20 χρόνια μετά το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο

Ο Γκολόφκιν έχει γλυκόπικρες αναμνήσεις από την Αθήνα, αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία μεσαίων βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Η ερασιτεχνική καριέρα του ήταν πελώρια, καθώς σε 350 αγώνες σημείωσε 345 νίκες, ενώ η γροθιά του θεωρείται από τις πιο δυνατές στον κόσμο στα κιλά του, κάτι που φάνηκε και στην επαγγελματική καριέρα του. 


When Arrogant KO Artist Challenged Golovkin


Παρεμπιπτόντως, ο Γκολόφκιν έγραψε στην ανάρτησή του: "Αθήνα, 20 χρόνια μετά. Ήρθαμε για να υποστηρίξουμε τη δική μας ομάδα, εθνική Καζακστάν!"


ellada_khazakstan_golovkin


Σε 45 αγώνες ο Καζάκος πυγμάχος έχει 42 νίκες με 37 νοκ άουτ, ενώ έχει κατακτήσει ζώνες παγκόσμιου πρωταθλητή στη μεσαίων βαρών. Η τριλογία του με τον Κανέλο Άλβαρες, από τον οποίο γνώρισε δύο ήττες και μία ισοπαλία (τόσο η μία ήττα όσο και η ισοπαλία σήκωσαν καπνό, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέτειναν ότι ο 41χρονος πυγμάχος με το "σιδερένιο" σαγόνι νίκησε και στους δύο αγώνες), είναι από τις πλέον αξιοσημείωτες.