Εδώ και καιρό από τα parapolitika.gr έχετε ενημερωθεί για την ειλημμένη απόφαση, αναφορικά με τα "διαμάντια" που έχει αναδείξει ο Ολυμπιακός από την ακαδημία του. Οι Μπάμπης Κωστούλας, Χρήστος Μουζακίτης, Ισίδωρος Κουτσίδης και Αντώνης Παπακανέλλος θα είναι παρόντες στην καλοκαιρινή προετοιμασία των Ερυθρόλευκων. Είναι η λογική εξέλιξη για τα χρυσά παιδιά του συλλόγου, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στους "4" του UEFA Youth League. Και ποιος ξέρει ως πού θα φτάσουν...

Οι ημέρες της διακοπής των πρωταθλημάτων, λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων είναι μια ιδανική συγκυρία για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ώστε να δει από κοντά κάποιους από τους "μικρούς" που ξεχωρίζουν, τόσο από την ομάδα Κ19 όσο και από τη Β ομάδα των Πειραιωτών. Ετσι, από την Τρίτη που οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις προπονήσεις, ο Χρήστος Μουζακίτης και Θανάσης Κουτσογούλας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τεστάρονται από τον προπονητή της ομάδας Β.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrw2xiy2t2p)

Ο Μεντιλίμπαρ τσεκάρει τους "μικρούς" του Ολυμπιακού

Για τον 17χρονο (25/12/2006) Μουζακίτη (5 γκολ, 1 ασίστ στο Youth League) έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Πρόκειται για τον κορυφαίο μέσο που διαθέτει ο Ολυμπιακός σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ενας εξαιρετικά ταλαντούχος και ευφυής αριστεροπόδαρος χαφ, ηγέτης της Κ19, μαζί με τον σχεδόν συνομήλικό του Μπάμπη Κωστούλα. Αλλά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Κουτσογούλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxbep88yv9l5)

Πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας Κ19 και έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στο πλάνο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Ο 19χρονος (03/04/2004) δεξιός μπακ χαφ πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις φέτος, δικαιώνοντας τους ανθρώπους του συλλόγου, που αποφάσισαν να του αλλάξουν θέση. Αν και στην ακαδημία του Ολυμπιακού ξεκίνησε ως μέσος με επιθετικές αρετές, ο Συλαϊδόπουλος τον μετέτρεψε αρχικά σε δεξιό μπακ και πλέον σε μπακ χαφ, να έχει όλη την πλευρά. Με τον ταχύτατο νεαρό αμυντικό του να αποτελεί "κλειδί" στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας Κ19. Με τον Μεντιλίμπαρ να τον δοκιμάζει και σε θέση μπακ στις προπονήσεις και σε εκείνη του εξτρέμ.

Ο Μεντιλίμπαρ «βλέπει» και Κεϊτά, Μπαγκαλιάνη

Βεβαίως, ο προπονητής της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού δεν έχει "ανεβάσει" μόνο τους δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές. Επέλεξε να ενταχθούν στις προπονήσεις και δύο παίκτες από την ομάδα Β του συλλόγου. Ο λόγος για τον Ντιμπί Κεϊτά και τον αρχηγό της ομάδας, Πέτρο Μπαγκαλιάνη.

Ο δεύτερος μόνο άγνωστος δεν είναι. Ο 23χρονος (06/02/2001) κεντρικός αμυντικός, ακολούθησε την καλοκαιρινή προετοιμασία υπό τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα Β, όπου αποτελεί τον βασικό και αναντικατάστατο στόπερ, πραγματοποιώντας πολύ καλή χρονιά (19 ματς, 1 γκολ, 3 ασίστ). Ο Μεντιλίμπαρ τον προβίβασε, λόγω της απουσίας των διεθνών στόπερ (Κάρμο, Ρέτσος, Αμπι) και παράλληλα έχει την ευκαιρία να τον τσεκάρει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyfegn9d9hld)

Ο Βάσκος, όμως, βλέπει αυτές τις ημέρες και τον Ντιμπί Κεϊτά. Ένα παιδί με το οποίο μιλούν την ίδια γλώσσα. Βλέπετε, ο 20χρονος (08/07/2003) εξτρέμ μπορεί να έχει καταγωγή από το Μάλι, αλλά είναι γεννημένος (Τολέδο) και μεγαλωμένος στην Ισπανία (Μαδρίτη). Με τον Ολυμπιακό να τον αποκτά πριν από δύο καλοκαίρια, με μεταγραφή από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-chglseu3ku0p)

Τα δύο χειρουργεία και η επιστροφή

Ο Κεϊτά αποτελεί γνήσιο ταλέντο, αλλά η περίπτωσή του υπήρξε ιδιάζουσα όλα αυτά τα χρόνια. Λόγω μιας ευπάθειας στα γόνατα, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δύο διαφορετικά χειρουργεία και έμεινε εκτός δράσης για πάνω από έναν χρόνο συνολικά. Ωστόσο, φέτος κατάφερε να γίνει καλά. Και από τη στιγμή που αυτό συνέβη, ο Αριέλ Ιμπαγάσα του έδωσε την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού (14 ματς, 2 γκολ, 1 ασίστ).

Ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ δοκιμάζεται από τον Μεντιλίμπαρ και τους βοηθούς του αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Με σκοπό να δείξει ότι αξίζει και ο ίδιος να αρχίσει να έχει πιο ενεργό ρόλο και να μπει στη συζήτηση για τους «μεγάλους» του Ολυμπιακού. Εκεί όπου θα βρίσκονταν σήμερα και οι Μπ. Κωστούλας, Παπακανέλλος και Κουτσίδης, εάν οι δύο πρώτοι δεν είχαν διεθνείς υποχρεώσεις κι ο τελευταίος είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο μήνα.