Δεν χωρά αμφιβολία ότι το φετινό NBA "κλέβει" την παράσταση και εντυπωσιάζει με τα συναρπαστικά παιχνίδια του αλλά και τα επιτεύγματα των πρωταγωνιστών. Οι Σέλτικς που φιγουράρουν στην κορυφή της Ανατολής μοιάζουν ασταμάτητοι, νικώντας σ' ένα ακόμη ματς, αυτή τη φορά κόντρα στους Πίστονς, ο Χαλιμπάρτον ήταν σε μεγάλα κέια και οι Πέισερς "λύγισαν" τους Γουόριορς ενώ ο... εξωγήινος Γουεμπανιαμά δεν έφτανε για τους Σπερς που εντέλει "παραδώθηκαν" στους Γκρζίλις.

"Άλωσαν" το Ντιτρόιτ οι ασταμάτητοι και πρωτοπόροι Σέλτικς

Και πως να χάσουν οι... ασταμάτητοι Σέλτικς που δεν "βλέπουν" κανέναν. Οι πρωτοπόροι της Ανατολής "δραπέτευσαν" με το ροζ φύλλο αγώνα από το Ντιτρόιτ επικρατώντας με το εμφατικό 129-102 των Πίστονς οι οποίοι αν και προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί εντέλει "υποκλίθηκαν" στην ανωτερότητα της ομάδας της Βοστώνης.

Boston Celtics vs Detroit Pistons Full Game Highlights | Mar 22 | 2024 NBA Season

Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 πόντους ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Πέιτον Πρίτσαρντ με 20 πόντους ενώ ξεχώρισαν και οι Ντέρικ Γουάιτ και Κρίσταπς Πορζίνγκις με 19 πόντους. Για τους Πίστονς, διασώθηκε ο Τζέιμς Γουάισμαν με 24 πόντους και ο Τζέιντεν Άιβι με 16 πόντους.

Ο Χαλιμπάρτον... τιμώρησε τους Γουόριορς στο Σαν Φρανσίσκο

Οι Πέισερς πέρασαν νικηφόρα από το Σαν Φρανσίσκο, "λύγισαν" με πρωταγωνιστή τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον με 123-111 τους Γουόριορς  οι οποίοι τρέχουν και δεν... φτάνουν προκειμένου να διατηρηθούν στην 10η θέση της Δύσης προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τα play-in σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που παρέμειναν στην έκτη θέση της Ανατολής.

Golden State Warriors vs Indiana Pacers Full Game Highlights | March 22, 2024 | FreeDawkins


Αν και βρέθηκαν να χάνουν με -12 οι Πέισερς, έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με... μπροστάρη τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον που πέτυχε 26 πόντους και 11 ασίστ έχοντας άξιους συμπαραστάτες του τον Πασκάλ Σιάκαμ με 25 πόντους και 16 ριμπάουντ και τον Άντριου Νέμπχαρντ 17 πόντους. Για τους Γουόριορς, ξεχώρισε ο Στεφ Κάρι με 25 πόντους (αλλά 9/24 σουτ) και ο Κλέι Τόμπσον με 17 πόντους.

Ο "μυθικός" Γουεμπανιαμά δεν γλίτωσε την ήττα για τους Σπερς

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά που με τη σεζόν που κάνει, παίρνει δικαίως τον τίτλο του MVP για τους Σπερς, σε μια ακόμα... παράσταση ήταν απίστευτος στο παρκέ ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του από τους Γκρίζλις οι οποίοι επικράτησαν με 97-99 σ' έναν αγώνα που... έσπασαν ακρδιές μέχρι το τελευταίο λεπτό και τον Τζάρεν Τζάκσον να σημειώνει το νικητήριο καλάθι στο φινάλε.

San Antonio Spurs vs Memphis Grizzlies Full Game Highlights | Mar 22 | 2024 NBA Season


Οι Σπερς αν και κατάφεραν να "μαζέψουν" τη διαφορά των 17 πόντων, επέστρεψαν από το -8 στα τελευταία 100 δευτερόλπετα όμως είδαν τον Τζάκσον σαν από... μηχανή Θεό να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη. Ο ίδιος ήταν και ο πρώτος σκόρερ των Γκρίζλις με 28 πόντους ενώ σε καλή βαρδιά βρέθηκε και ο Σκότι Πίπεν με 18 πόντους. Για τους Σπερς, φυσικά κορυφαίος ήταν ο ο Γουεμπανιαμά με 31 πόντους και 16 ριμπάουντ, με τον Ντέβιν Βασέλ να προσθέτει 27 πόντους.

Επικράτησαν οι Λέικερς με... υπογραφή Ντέιβις και ΛεΜπρόν, νίκες για Κλίπερς, Θάντερ, Πέλικανς και Τίμπεργουλβς

Ντέιβις και ΛεΜπρόν Τζέιμς "μίλησαν" στην τέταρτη περιόδο, πήραν από το... χέρι τους Λέικερς και τους οδήγησαν σε νίκη με 101-94 επί των Σίξερς οι οποίοι είχαν για ένα ακόμη ματς την μεγάλη απουσία του Τζοέλ Εμπίντ. Στην 9η θέση της Δύσης παρέμεινε η ομάδα του Λος Άντζελες. Οι Κλίπερς "δραπέτευσαν" νικηφόρα από το Πόρτλαντ όπου έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με +27 επί των Μπλέιζερς των οποίων επικράτησαν με 125-117 με κορυφαίο τον Πολ Τζορτζ παραμένοντας στην 4η θέση της Δύσης.

Los Angeles Lakers vs Philadelphia 76ers Full Game Highlights | March 22, 2024 | FreeDawkins

Οι πρωτοπόροι της Δύσης, Θάντερ είχαν εύκολο βράδυ κόντρα στους "λαβωμένους" Ράπτορς των οποίων επιβλήθηκαν εύκολα με 123-103 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με 23 πόντους. Οι Πέλικανς μπορεί να μην είχαν τον τραυματία Μπράντον Ίνγκραμ κόντρα στους Χιτ ωστόσο δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη με 111-88 στο Μαϊάμι και να παραμείνουν στο... κυνήγι των  88-111 Κλίπερς για την 4η θέση της Δύσης. Οι Τίμπεργουλβς με τη νίκη τους 104-91 επί των Καβαλίερς έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στη Δύση.

Cleveland Cavaliers vs Minnesota Timberwolves Full Game Highlights | Mar 22 | 2024 NBA Season