O Γιώργος Αθανασιάδης ήταν το πρόσωπο του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και της αγωνιστικής στη Super League. Ο Γιώργος Αθανασιάδης λίγες ημέρες πριν σβήσει τα 31 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του -έχει γεννηθεί στις 7 Απριλίου 1993- πέρασε από την απαξίωση στην αποθέωση πριν από το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στη Super League. Βγήκε αλώβητος από την πυρά των social media, βρίσκοντας στήριγμα στην αγαπημένη του Ρεβέκκα και τον γιο τους.

Οι ίδιοι που ζητούσαν για αυτόν «την κεφαλήν επί πίνακι» ζητούν πλέον συγγνώμη από τον πρωτεργάτη της νίκης που πέτυχε η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, η οποία μπορεί να αποβεί καθοριστική στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. “Βούλωσες στόματα (μαζί και το δικό μου)” είναι ένα από τα μηνύματα που ανέβηκαν το βράδυ της Κυριακής στον λογαριασμό του στο Instagram. “Συγγνώμη που σε αμφισβητήσαμε, Γιώργαρε”, ένα άλλο. “Ό,τι είπαμε νερό και αλάτι”, προσθέτει ένας φίλος της Ένωσης, “άντε, ρε Γιώργη, πάρε ψυχολογία και πάμε! Μας έκλεισες τα στόματα σήμερα όσων σε κατακρίναμε, μπράβο σου”, έρχεται μία ακόμα συγγνώμη και ακολουθούν πολλά ανάλογα μηνύματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d084koya5t2h)

Ο Γιώργος Αθανασιάδης από το Μελάνθιο έως την ΑΕΚ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης έπεσε και σηκώθηκε, μάλλον διότι από παιδί αυτό λάτρευε να κάνει, να παίζει ποδόσφαιρο. Διότι μόνο αν λατρεύεις κάτι κάνεις καθημερινά περίπου 45 χιλιόμετρα για να το απολαύσεις. Επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια ο μικρός Γιώργος πήγαινε κάθε μέρα από το χωριό του, το Μελάνθιο, στα ορεινά του Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. Την πρώτη χρονιά ως σέντερ φορ. Στη συνέχεια παραψήλωσε, πήγε σε ένα τουρνουά με τον «Γηραιό» στο Πανόραμα, ο βασικός τερματοφύλακας απουσίαζε και αυτό ήταν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d085kjpukqhd)

Ο Γιώργος Αθανασιάδης στη θέση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού

Το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο Αθανασιάδης από εκεί που πάσχιζε να βάζει γκολ έγινε σκοπός του να τα σώνει. Όταν ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική, έπαιξε στον Εθνικό Σοχού και στη συνέχεια έφυγε για άλλες πολιτείες. Δοκιμάστηκε στον Πανιώνιο, στον Ηρακλή Ψαχνών και στον Πανθρακικό και τελικά το 2012 βρήκε την «Ιθάκη» του στην Κομοτηνή, μόλις ο Σάββας Παντελίδης άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του πιτσιρικά. Πάλεψε για μια θέση στην ενδεκάδα, ώσπου τον Φεβρουάριο του 2014 σε ένα 0-0 με τη Βέροια έγινε ο ήρωας μιας πόλης στη θέση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Περί του νυν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο λόγος.

Τον Ιανουάριο του 2014 ο Πασχαλάκης, έχοντας μείνει χωρίς ομάδα για έξι μήνες προερχόμενος από την κυπριακή Κερύνεια, υπέγραψε στον Πανθρακικό του νυν τεχνικού του Άρη, Άκη Μάντζιου. Έκανε το ντεμπούτο του σε ένα ματς κόντρα στη Βέροια και μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε. Ο “κρύος” Αθανασιάδης φόρεσε τα γάντια του, πήρε τη θέση του στην εστία, έπιασε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπεν, έπιασε στη συνέχεια τα άπιαστα και έκανε μια πόλη να παραμιλά με έναν 21χρονο τερματοφύλακα, για τον οποίο οι περισσότεροι αγνοούσαν από πού κρατούσε η σκούφια του. Το κυριότερο, δεν μπορούσαν να φανταστούν πού θα φτάσει. Σε καμία περίπτωση δεν έβαζε το μυαλό τους ότι θα τον περίμενε κάποτε ο Τιμπό Κουρτουά έξω από τα αποδυτήρια. Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά συνέβη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d087kircya9d)

Ο Γιώργος Αθανασιάδης διέπρεψε στο Μπερναμπέου

Ο Γιώργος Αθανασιάδης έπαιξε μετά τον Πανθρακικό στον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια πήγε στην ΑΕΚ, η οποία την 1η Ιουλίου 2021 τον παραχώρησε δανεικό στη Σερίφ Τιράσπολ της Μολδαβίας. Με τη φανέλα της έγραψε ιστορία τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς στο θρυλικό Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και παρέα με τον Δημήτρη Κολοβό, τον διεθνή επιθετικό που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, «άλωσαν» το Μπερναμπέου και τρέλαναν την Ευρώπη, καθώς νίκησαν με 2-1. Ο Αθανασιάδης ήταν κέρβερος στην εστία απέναντι στη Ρεάλ του Μόντριτς, του Βινίσιους και του Μπενζεμά και αυτός που μετά το τέλος του αγώνα έσπευσε να τον συγχαρεί ήταν ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων, Τιμπό Κουρτουά. Οι δύο τους συμφώνησαν να ανταλλάξουν αργότερα φανέλες.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης σε μια ονειρική βραδιά

Έτσι, αυτός που περίμενε τον Έλληνα τερματοφύλακα έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας της Μολδαβίας ήταν ο Βέλγος σούπερ σταρ, σε μια ονειρική βραδιά για τον Αθανασιάδη. Βέβαια υπήρξαν και εφιαλτικές βραδιές για τον Έλληνα πορτιέρε. Το τεράστιο λάθος του στο ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, από το οποίο ο Άκπομ έκανε το 3-1 υπέρ των Ολλανδών τον περασμένο Δεκέμβριο, τα ίδια και χειρότερα μία εβδομάδα αργότερα στο 2-2 με τον Πανσερραϊκό. Το ποδόσφαιρο όμως του έδωσε την προχθεσινή βραδιά. Ίσως του τη χρωστούσε. Βρήκε όμως προηγουμένως το στήριγμα που τόσο είχε ανάγκη όταν ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. «Δεν χρειάζεται να δώσω απαντήσεις. Και πέρυσι η χρονιά μου ήταν καλή και πρόπερσι η χρονιά μου ήταν καλή. Είχα μια άσχημη περίοδο. Σε όλους μπορεί να συμβεί. Προχωράμε. Σηκώθηκα ξανά και βοήθησα την ομάδα», είπε προχθές και στη συνέχεια αφιέρωσε το βραβείο του MVP του ματς στον γιο του, που, όπως είπε “αν δεν ήταν αυτός, θα τα είχα παρατήσει”.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ".