Την έβδομη νίκη του σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο την Μπρέσια πέτυχε ο Ολυμπιακός, περνώντας από την Ιταλία, 13-12, για την τρίτη αγωνιστική του β' ομίλου στην προημιτελική φάση του Champions League πόλο Ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν ένα ιδιαιτέρως χρηστικό "τρίποντο" στο δρόμο τους για το Final 4 της Βαλέτα, στη Μάλτα, από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου, δεχόμενοι δύο γκολ στο τέταρτο οκτάλεπτο και έχοντας αποκτήσει ένα προβάδισμα στο τρίτο, από τα δύο διαδοχικά τέρματα που πέτυχε, στο 1'31'' και στα 36'', με παίκτη παραπάνω, για τη λήξη του, ο Μάρτον Βάμος. 

Έπαιξε ρόλο και το βγάλσιμο της μπάλας στη γραμμή από τον Γιώργο Δερβίση, προκειμένου το σκορ να παραμείνει στο 12-10 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Βάμος έβαλε και τρίτο διαδοχικό 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aq076wrfq9)

Μπρέσια-Ολυμπιακός: Ψυχραιμία στα καίρια σημεία


Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Μπρέσια πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό, όμως οι "ερυθρόλευκοι" μπόρεσαν μέσω της άμυνάς τους να συντηρήσουν το προβάδισμά τους. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ, αλλά το δεύτερο ήρθε στην τελευταία επίθεση των Ιταλών στην αναμέτρηση, με 14'' να απομένουν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aospqdt6i9)

Η νίκη ήρθε και μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την πορεία της ομάδας του Χρέβο Κόλιανιν, που τελείωσε τους Ιταλούς με τάιμ άουτ στα 4'' για τη λήξη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aq7sezkq89)


Ο Ολυμπιακός έφτασε τις δύο νίκες του σε τρία παιχνίδια και είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Φερεντσβάρος, που έχει 9 βαθμούς, και πέρασε από τη Βαρκελώνη, νικώντας 12-10 την Μπαρτσελονέτα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει από κάτω του, σε βαθμούς, τόσο τους Καταλανούς όσο και τους Ιταλούς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aq68q4z6wp)


Αυτό που χρειάζεται στο δεύτερο γύρo, είναι νίκη επί της Φερεντσβάρος στον Πειραιά, στις 23 Απριλίου, προκειμένου να την φτάσει στην κορυφή, ιδανικά με πάνω από δύο γκολ διαφορά, ώστε να υπερέχει στην ισοβαθμία, αφού στη Βουδαπέστη ηττήθηκε 11-9. Αυτό το παιχνίδι θα είναι το "κλειδί" ώστε να διευθετηθούν οι στόχοι του για την αντάμωση με την Μπαρτσελονέτα εκτός έδρας, στις 3 Μαΐου, στην Καταλονία. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τους Ούγγρους, θα θέλει να μην ηττηθεί άνω των δύο γκολ, ώστε να διατηρήσει τα κεκτημένα από το 10-7 με το οποίο νίκησε στον Πειραιά και να ολοκληρώσει τη δουλειά στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" απέναντι στην Μπρέσια, στις 14 Μαΐου. Αν έρθει ισόπαλος με τους Ούγγρους θα παίξει στη Βαρκελώνη για να μη χάσει, ενώ αν ηττηθεί, η ισοπαλία ενδεχομένως να του κάνει, αρκεί η Μπαρτσελονέτα να έχει χειρότερο ενεργητικό, κάτι που ισχύει τώρα (+2 έναντι -1). 

Σε περίπτωση ήττας του από τους "φράντι" και νίκης των Καταλανών στην Μπρέσια, πάντως, το πιθανότερο είναι η πρόκριση στο Final 4 να κριθεί στη Βαρκελώνη και ποιος θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού.