Βραδιά με πολλές εκπλήξεις, ρεκόρ και συγκινήσεις στο NBA! Οι πρωτοπόροι της Δύσης, Σέλτικς, που "μαγεύουν" με τη φετινή τους πορεία, έδειξαν τα... δόντια τους στους Θάντερ, τους οποίους νίκησαν με 135-100 και "κλείδωσαν" το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρη τη λίγκα που... παραμιλά με τα επιτεύγματά τους. Πράγματα και θαύματα από τον Μαλακάι Φλιν, ο οποίος αν και είχε μέσο όρο καριέρας 5,2 πόντους, με μυθική εμφάνιση σημείωσε 50 (!) πόντους και μπήκε στη λίστα με τους παίκτες που πετυχαίνουν 50 πόντους σ' έναν αγώνα. Οι Φοίνιξ Σανς με "λάμψη" Μπούκερ "κατάπιαν" τους Καβαλίερς και "σκαρφάλωσαν" στην έκτη θέση της Δύσης.

Οι Σέλτικς υπέταξαν τους Θάντερ "κλειδώνοντας" το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NBA

Σπάνε κάθε ρεκόρ οι "τρομακτικοί" φέτος και φαβορί για το πρωτάθλημα, Σέλτικς! Αν και η ομάδα της Βοστώνης διατηρούσε εδώ και καιρό το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή με την εμφατική νίκη τους με 135-100 επί των Θάντερ, "κλείδωσαν" και το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NBA και κατ' επέτκαση το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Στην τρίτη θέση της Δύσης υποχώρησε η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι η οποία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάμψει την αντίσταση των αντιπάλων τους που φέτος... τρελαίνουν κόσμο.

Boston Celtics vs OKC Thunder Full Game Highlights | April 3, 2024 | FreeDawkins


Οι Σέλτικς είχαν ως κορυφαίο τον Κρίσταπς Πορζίνγκις με 27 πόντους 12 ριμπάουντ ενώ πολύτιμη συνεισφορά στη νίκη είχαν τόσο ο Τζέισον Τέιτουμ με 24 πόντους όσο και ο Τζέιλεν Μπράουν με 23 πόντους. Για τους Θάντερ που αγωνίστηκαν χωρίς τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Τζαλίν Γουίλιαμς ξεχώρισαν ο Τζος Γκίντι με 17 πόντους και ο Λου Ντορτ με 15 πόντους.

Φοβερή 50αρα του Μάλακαϊ Φλιν, ήττα των Πίστονς από τους Χοκς!

Οι Πίστονς μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Χοκς από τους οποίους ηττήθηκαν με 121-113 ωστόσο ο εν λόγω αγώνας θα είναι ιστορικής σημασίας για τον παίκτη τους, Μάλακαϊ Φλιν ο οποίος αν και είχε μέσο όρο καριέρας 5.2 πόντους, με "τρομακτική" εμφάνιση, σημείωσε 50 (!) πόντους και έγραψε ιστορία αφού μπήκε στη λίστα των παικτών του NBA που έχουν πετύχει 50 πόντους σε έναν αγώνα.

Malachi Flynn EXPLODES For CAREER-HIGH 50 Points! 👏👀 | April 3, 2024


Ο 26χρονος γκαρντ που αγωνίζεται στο NBA από το 2020 και είχε επιλεχθεί στο Νο29 του Draft από τους Ράπτορς, έκανε ο,τι ήθελε τη ρακέτα των Χοκς, έμοιαζε ασταμάτητος και πραγματοποίησε μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις παίκτη τη φετινή σεζόν, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 50 πόντους 13/16 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 9/12 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής! Κι όλα αυτά ενώ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των Πίστονς μετρά κατά μέσο όρο 5.8 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής. Το προηγούμενο ρεκόρ καριέρας του ήταν 27 πόντοι.

Η μυθική εμφάνιση του Φιλν ωστόσο δεν απέτρεψε την ήττα για το Ντιτρότι από τους Χοκς που με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζέιλεν Τζόνσον (28 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ), ΝτιΆντρε Χάντερ (26 πόντοι) και Ντεζούντε Μάρεϊ (24 πόντοι) πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Με 40άρα του Μπούκερ οι Σανς "διέλυσαν" τους Καβαλίερς

Οι Φοίνιξ Σανς έχουν πατήσει...γκάζι και έχουν ανεβάσει ρυθμούς κι όλα αυτά στην τελική ευθεία για το "κυνήγι" της απευθείας πρόκρισης στα playoffs. Οι "ήλιοι" έβγαλαν χαρακτήρα, ήταν καταιγιστικοί και με επίδειξη δύναμης "διέλυσαν" με 121-101 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και "σκαρφάλωσαν" στην έκτη θέση της Δύσης ισοβαθμώντας με τους Πέλικανς που βρίσκονται στην έβδομη θέση. Με τις "μάχες" που θα ακολουθήσουν να αναμένονται... συναρπαστικές.

Phoenix Suns vs Cleveland Cavaliers Full Game Highlights | Apr 3 | 2024 NBA Season

Ο Ντέβιν Μπούκερ έβαλε φαρδιά πλατιά την... υπογραφή του στη νίκη με με 40 πόντους ενώ ο σούπερ σταρ Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 32 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες τους οι Ρόις Ο'Νιλ (17 πόντους) και Μπολ Μπολ (15 πόντους). Για τους Καβαλίερς που έμειναν για ακόμη μια φορά μακριά από τον καλό τους εαυτό, διασώθηκε ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 24 πόντους καθώς και οι ΊβανΜόμπλι και Τζάρετ Άλεν με 20 πόντους.

Νίκες για Μάτζικ, Τίμπεργουλβς, Νετς και Μπλέιζερς

Οι Μάτζικ με... μπροστάρη τον Πάολο Μπανκέρο, "άλωσαν" την Νέα Ορλεάνη και με τη νίκη τους με 117-108 επί των Πέλικανς πλησιάσαν ακόμη περισσότερο την 4η θέση της Ανατολής ενώ είναι "ζωντανοί" και για την τρίτη θέση. Οι Τίμπεργουλβς μετέτρεψαν τον αγώνα με τους Ράπτορς σε... υγιεινό περίπατο. Οι "λύκοι" σε μια παράσταση για έναν... ρόλο "ισοπέδωσαν" με 133-85 τους Ράπτορς και συνεχίζουν το... κυνήγι της πρώτης θέσης στην Δύση.

Minnesota Timberwolves vs Toronto Raptors Full Game Highlights | Apr 3 | 2024 NBA Season

Οι Νετς μετά τη νίκη των Χοκς επί των Πίστονς έμειναν και μαθηματικά εκτός από τα play-in ωστόσο έκαναν το καθήκον τους κόντρα στους Πέισερς τους οποίους "λύγισαν" με 115-111 με αποτέλεσμα να... ρίξουν την Ιντιάνα στην έβδομη θέση της Ανατολής. Αγώνας με... ευρωπαϊκό αποτέλεσμα στην Σάρλοτ, με τους Μπλέιζερς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους Χόρνετς των οποίων επικράτησαν με 89-86, σ' ένα ματς που και οι δυο ομάδες μαζί έβαλαν 69 στα 171 σουτ και 12 στα 57 τρίποντα.

Portland Trail Blazers vs Charlotte Hornets Full Game Highlights | Apr 3 | 2024 NBA Season