Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μπορεί να μη συνεχίζει στα προημιτελικά του Europa League, αφού την απέκλεισε η εξαιρετική Αταλάντα, αλλά είναι πρώτη στην Primeira Liga, με ένα βαθμό περισσότερο από την Μπενφίκα αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο, ως εκ τούτου θα δυσκολευτεί να αποχωριστεί τον προπονητή της, Ρούμπεν Αμορίμ, για χάρη της Λίβερπουλ. Φαίνεται ότι ο 39χρονος Πορτογάλος "βλέπει" το μέλλον του στους "κόκκινους", οι οποίοι, μετά την ανακοίνωση του Τσάμπι Αλόνσο περί παραμονής του στη Λεβερκούζεν, τον έχουν, όπως αναφέρουν και τα πορτογαλικά Μέσα, τον έχουν ως μοναδικό υποψήφιο

Λίβερπουλ: Ο Αμορίμ "δείχνει" έξοδο

Ο ίδιος ο Αμορίμ φαίνεται ότι αποθάρρυνε τους φίλους της Σπόρτινγκ, τονίζοντας: "Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μείνω στην Σπόρτινγκ και την επόμενη σεζόν. Έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για το μέλλον μου. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθώ στην κατάκτηση τίτλων". Η Λίβερπουλ φέρεται να του ζητάει να πιέσει τη διοίκηση της ομάδας από τη Λισαβόνα, για να λύσει το συμβόλαιό του, το οποίο έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2026. 


Την πρώτη χρονιά του στον πάγκο της Σπόρτινγκ, το 2020-21, τα "λιοντάρια" κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Το 2021 πήραν το Super Cup και το 2022 κατέκτησαν το League Cup. Τώρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου, που θα γίνει στις 26 Μαΐου.