Μόνο αν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, 11 Απριλίου, και ο Ολυμπιακός νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ την Παρασκευή, 12 του μηνός, θα χάσουν οι "πράσινοι" το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague. Αν οι "πράσινοι" νικήσουν τη μακράν χειρότερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης, θα τερματίσουν το πιθανότερο δεύτεροι, αφού έχουν καλύτερο συντελεστή από την Μπαρτσελόνα και υπερέχουν της Μονακό. Οι "πράσινοι" ξέρουν σίγουρα τον έναν από τους δύο υποψήφιους αντιπάλους τους, εφόσον η κατάσταση παραμείνει ως έχει, δηλαδή τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία εξασφάλισε με την έκτη διαδοχική ήττα της Βίρτους Μπολόνια στο Μιλάνο επί της Αρμάνι, την έβδομη θέση και θα παίξει με τον όγδοο της κατάταξης, ο οποίος θα είναι η Βίρτους Μπολόνια ή η Μπασκόνια. 


Bayern-Panathinaikos | Round 33 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Euroleague: Ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός, από τη μεριά του, θα εξασφαλίσει την πέμπτη θέση με απλή νίκη στο ΣΕΦ επί της Φενέρμπαχτσε και θα παίξει με την τέταρτη ομάδα της κατάταξης, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί παίζουν στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν το τελευταίο παιχνίδι τους στην κανονική περίοδο, αλλά όλα θα έχουν κριθεί στο ΟΑΚΑ και το Μόντε Κάρλο, στο οποίο η Μονακό θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου. 

Οι "ερυθρόλευκοι" ως πέμπτοι θα παίξουν με τη Μονακό μόνο αν η Μπαρτσελόνα νικήσει και η Μονακό χάσει, ενώ ως έκτοι θα ανταμώσουν με τους Μονεγάσκους αν η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επικρατήσει της γερμανικής ομάδας. 

Νίκη Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, νίκες Μπαρτσελόνα και Μονακό: Μονακό-Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός. 

Νίκη Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, νίκη της Μονακό και ήττα της Μπαρτσελόνα: Μονακό-Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός. 

Νίκη Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, νίκη της Μπαρτσελόνα και ήττα της Μονακό: Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε, Μονακό-Ολυμπιακός. 

Ήττα Ολυμπιακού από της Φενέρμπαχτσε, νίκες Μπαρτσελόνα και Μονακό: Μονακό-Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε.
.
Ήττα Ολυμπιακού από της Φενέρμπαχτσε, νίκη της Μονακό και ήττα της Μπαρτσελόνα: Μονακό-Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε.

Ήττα Ολυμπιακού από της Φενέρμπαχτσε, νίκη της Μπαρτσελόνα και ήττα της Μονακό: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Μονακό-Φενέρμπαχτσε. 

Euroleague: Εξασφάλισε τα play-in η Μπασκόνια, πρώτος λόγος στην Εφές

Σε ό,τι αφορά τα play-in, η Μπασκόνια έκανε απίθανο διπλό στη Μαδρίτη, νικώντας 95-91 τη Ρεάλ, και έφτασε το 17-16, που σημαίνει ότι εξασφάλισε τα play-in. Η Μπασκόνια θα μπορέσει να έχει το πλεονέκτημα έδρας εφόσον νικήσει τη Βίρτους στην Μπολόνια την τελευταία αγωνιστική με διαφορά άνω των 10 πόντων, αφού οι Ιταλοί νίκησαν 91-81 στη Χώρα των Βάσκων. Αλλιώς, μπορεί να είναι και δέκατη, αν η Αναντολού Εφές νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική ομάδα νίκησε τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας, με τον Νάιτζελ Τζάκσον-Χέις να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή και την απειλούν μόνο οι Παρτίζαν Βελιγραδίου και Αρμάνι Μιλάνο. Αν η Εφές ηττηθεί, θα μείνει εκτός εφόσον μία από τις δύο ομάδες με τις 15 νίκες επικρατήσει. Στην τριπλή παρουσία, εφόσον η Παρτίζαν νικήσει τη Βαλένθια και η Αρμάνι τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, και τα δύο παιχνίδια στο Βελιγράδι, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα είναι εκείνη που θα προχωρήσει στη διοργάνωση.


Fenerbahce-Efes | Round 33 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague



Euroleague: Οι διπλές παρουσίες στην κατάταξη

Τι γίνεται με τις τέσσερις ομάδες (2-5) σε περίπτωση που υπάρχει διπλή παρουσία στην κατάταξη.

Παναθηναϊκός: Πάνω από τη Μονακό, κάτω από τον Ολυμπιακό, ίσα με την Μπαρτσελόνα.

Μονακό: Πάνω από την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, κάτω από τον Παναθηναϊκό.

Μπαρτσελόνα: Κάτω από τη Μονακό, πάνω από τον Ολυμπιακό, ίσα με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Πάνω από τον Παναθηναϊκό, κάτω από τη Μονακό και την Μπαρτσελόνα.

*Η Φενέρμπαχτσε δεν προλαβαίνει Παναθηναϊκό, Μονακό και Μπαρτσελόνα και μπορεί να είναι πέμπτη αν νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. 


Τι γίνεται με τις τέσσερις ομάδες (9-12) που διεκδικούν την ένατη και τη δέκατη θέση.

Μπασκόνια: Πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο, κάτω από τις Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις Κάουνας, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια.

Αναντολού Εφές: Πάνω από την Μπασκόνια, κάτω από τις Ζάλγκιρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια.

Παρτίζαν Βελιγραδίου: Εκκρεμεί της Βαλένθια, πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις Κάουνας και Αρμάνι Μιλάνο.

Αρμάνι Μιλάνο: Πάνω από την Αναντολού Εφές, κάτω από τις Μπασκόνια, Παρτίζαν.


Euroleague: Το πρόγραμμα των τεσσάρων ως το τέλος


Μονακό: 11 Απριλίου Μπάγερν εντός.

Μπαρτσελόνα: 12 Απριλίου Βιλερμπάν εκτός.

Παναθηναϊκός: 11 Απριλίου Άλμπα εντός.

Ολυμπιακός: 12 Απριλίου Φενέρμπαχτσε εντός.


Euroleague: Το πρόγραμμα των τριών (10-12) ως το τέλος


Αναντολού Εφές: Ερυθρός Αστέρας εντός.

Παρτίζαν Βελιγραδίου: Βαλένθια εντός.

Αρμάνι Μιλάνο:Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός.


Το πανόραμα της Euroleague


Τα αποτελέσματα: (33η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια 91-95, Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός 75-82, Μονακό-Ζάλγκιρις Κάουνας 69-66, Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-89, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 86-89, Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές 80-82, Άλμπα Βερολίνου-Παρτίζαν Βελιγραδίου 83-94, Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια 90-75, Βαλένθια-Βιλερμπάν 69-98. 

Η κατάταξη (σε 33 παιχνίδια): Ρεάλ Μαδρίτης 26-7, Παναθηναϊκός 22-11, Μονακό 22-11, Μπαρτσελόνα 22-11, Ολυμπιακός 21-12, Φενέρμπαχτσε 20-13, Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-14, Βίρτους Μπολόνια 17-16, Μπασκόνια 17-16, Αναντολού Εφές 16-17, Παρτίζαν Βελιγραδίου 15-18, Αρμάνι Μιλάνο 15-18, Ζάλγκιρις Κάουνας 14-19, Βαλένθια 14-19, Μπάγερν Μονάχου 13-20, Ερυθρός Αστέρας 11-22, Βιλερμπάν 8-25, Άλμπα Βερολίνου 5-28.

Η τελευταία αγωνιστική (34η): Πέμπτη 11 Απριλίου: 20:00 Ζάλγκιρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό-Μπάγερν Μονάχου, 20:30 Αναντολού Εφές-Ερυθρός Αστέρας, 21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αρμάνι Μιλάνο, 21:15 Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου. Παρασκευή 12 Απριλίου: 21:15 Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε, 21:30 Παρτίζαν Βελιγραδίου-Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια-Μπασκόνια, 22:00 Βιλερμπάν-Μπαρτσελόνα.