Το... τρένο του Τσάμπι Αλόνσο δεν σταματάει. Ή μάλλον θα σταματήσει αναγκαστικά για να παραλάβει την κούπα της Bundesliga! Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μετρά... αντίστροφα για την στέψη της. Είναι η χρονιά της και το αποδεικνύει περίτρανα σε κάθε αγωνιστική! Έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Ουνιόν Βερολίνου και πλέον χρειάζεται 2 βαθμούς σε 6 (!) παιχνίδια προκειμένου να "κλειδώσει" οριστικά το πρωτάθλημα. Και πως να το χάσει δηλαδή...

Τι κι αν προηγήθηκε με 2-0 η Μπάγερν Μονάχου, είδε την Χαϊντενχάιμ να φτάνει σε ολική ανατροπή και να "γκρεμίζει" το υπέρ της προβάδισμα, με την ομάδα του Τούχελ που φέτος διανύει μια σεζόν... εφιάλτη, να γνωρίζει την ήττα με 3-2. Η Λειψία από την άλλη "πετάει" φωτιές επιθετικά και για ένα ακόμη ματς έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, νικώντας με 4-1 την Φράιμπουργκ.

Bundesliga: Δεν σταματάει πουθενά το... τρένο της Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν βλέπει την ώρα να βρεθεί αγκαλιά με το τρόπαιο του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκεται στην τελική ευθεία γα να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας και να ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο οι κόποι μιας σεζόν που την βρίσκουν να θριαμβεύει κάθε αγωνιστική. Η Μπάγερ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ουνιόν Βερολίνου "λυγίζοντας" την αντίπαλο της με 1-0 χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιρτς στο 45+8' ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 45+3' καθώς αποβλήθηκε ο Γκόζενς. Σ' ένα ματς με αρκετή ένταση, σκληρές "μονομαχίες", οι φιλοξενούμενοι απέδρασαν με το τρίποντο και "εκτοξεύτηκαν" στους 76 βαθμούς και βρίσκονται στο +16 από την δεύτερη Μπάγερν Μονάχου.



Η Χαϊντενχάιμ... τιμώρησε την Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου πηγαίνει τη φετινή χρονιά από το... κακό στο χειρότερο κάτι που αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά. Οι Βαυαροί αν και προηγήθηκαν με 2-0 στην έδρα της Χάιντενχαϊμ είδαν τους γηπεδούχους να γυρίζουν... τούμπα το ματς και με επική ανατροπή να παίρνουν τη νίκη με 3-2 "ταπεινώνοντας" τους μπροστά στα μάτια των φιλάθλων τους με τον καλύτερο τρόπο. Στο -16 από την κορυφή η ομάδα του Τούχελ που απλά πρέπει να... συγχαρεί για τον τίτλο της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38ο λεπτό με σουτ του Κέιν ενώ λίγο πριν την εκνοή του πρώτου μέρους, στο 45ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματα τους με κεφαλιά του Γκνάμπρι. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, μείωσαν στο 50ο λεπτό με τον Σέσα ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα (51') ισοφάρισαν με τον Κλάιντινστ ο οποίος εξελίχθηκε και σε πρόσωπο του αγώνα αφού χάρη στο δεύτερο γκολ που πέτυχε στο 79ο λεπτ, έκανε το 3-2 ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για την ομάδα του.

 

Συνεχίζει στα θετικά η... ασταμάτητη Λειψία!

H Λειψία συνεχίζει τις... υψηλές πτήσεις και δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι πως διαθέτει μια εξαιρετική επιθετική γραμμή που δεν σταματά να σκοράρει! Έκανε ο,τι ήθελε κόντρα στην Φράιμπουργκ και σε μια ακόμα... παράσταση κέρδισε με 4-1 για την 28η αγωνιστική της Bundeliga. Στην τέταρτη θέση με 53 βαθμούς οι "ταύροι", όγδοοι με 36 βαθμούς οι γηπεδούχοι.

Από νωρίς έδειξαν τις... διαθέσεις τους οι φιλοξενούμενοι που προηγήθηκαν μολις στο πρώτο λεπτό με τον Χαϊντάρα έκανε το 1-0 ενώ στο 18' ο Οπεντά έγραψε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης... χτύπησε ξανά στο 44' για το 0-3 ενώ στο 54 η Λειψία πήρε... αέρα τεσσάρων τερμάτων (0-4) με τον Σέσκο. Οι γηπεδούχοι που κοίταζαν το ένα γκολ μετά το... άλλο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-4 στο 59ο λεπτό με τον Γκρίφο.

Νίκη για Μάιντς, φοβερή νίκη με ανατροπή για την Κολωνία

Η Μάιντς μετέτρεψε τον αγώνα με την Ντάρμσταντ σε... υγιεινό περίπατο, ήταν καταιγιστική και ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια "διαλύοντας" την αντίπαλο της με το εμφατικό 4-0 και "βυθίζοντας" την παράλληλα ακόμα πιο χαμηλά στην βαθμολογία. Με τη νίκη της αυτή, ανέβηκε στους 23 βαθμούς ενώ βρίσκεται στην 16η θέση και στο +1 από την προτελευταία Κολωνία. Ο Όλσεν έγραψε το 1-0 στο 32' ενώ στο 60ο λεπτό ο Γκρούντα σκόραρε για το 2-0. Ο Τζάε-Σουνγκ έγραψε το δικό του... επίλογο στο ματς βρίσκοντας δίχτυα στο 80' και 84' για το τελικό 4-0 της ομάδας του.

Η Μπόχουμ αν και ήταν... αγκαλιά με τη νίκη έως το 90', είδε την Κολωνία να πραγματοποιεί σπουδαία ανατροπή και με γκολ των Τίγκες (90') και Βάλντσμισντ (90+2') να παίρνει τους τρεις βαθμούς στην "μάχη" που δίνει για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Η Κολωνία βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 22 βαθμούς και στο +8 από την τελευταία Ντάρμσταντ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Άιντραχτ - Βέρντερ 1-1 (77' Τούτα / 62' Βέλκοβιτς)
Χάιντενχαϊμ - Μπάγερν 3-2 (50' Σέσα, 51', 79' Κλάιντινστ / 38' Κέιν, 45' Γκνάμπρι)
Κολωνία - Μπόχουμ 2-1 (90' Τίγκες, 90+2' Βάλντσμιντ / 53' Πάσλακ)
Ουνιόν - Λεβερκούζεν 0-1 (45+8' Βιρτς)
Μάιντς - Ντάρμστατ 4-0 (32' Χάνκε-Όλσεν, 60' Γκρούντα, 80', 84' Λι)
Φράιμπουργκ - Λειψία 1-4 (59' Γκρίφο / 1' Χαϊντάρα, 18', 44' Οπέντα, 54' Σέσκο)
6/4 19:30 Ντόρτμουντ - Στουτγκάρδη
7/4 16:30 Χόφενχαϊμ - Άουγκσμπουργκ
7/4 16:30 Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ