Ο Γιούργκεν Κλοπ, μια από τις μεγαλύτερες μορφές που έχουν περάσει ποτέ από τον πάγκο της Λίβερπουλ, θα αποχαιρετήσει το "Άνφιλντ" στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που ευελπιστεί να κάνει... αγκαλιά με την κούπα της Premier League. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το τι μέλλει γενέσθαι στο "τιμόνι" των "Reds" το οποίο ολοένα και "φουντώνουν" οι φήμες ότι θα αναλάβει ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ.

Πληθαίνουν οι φήμες για συμφωνία της Λίβερπουλ με τον Ρούμπεν Αμορίμ

Η Λίβερπουλ μετά την ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ ότι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, έχει την μεγάλη πρόκληση του να βρει τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει στον πάγκο  τον σπουδαίο Γερμανό προπονητή που θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Ο Ρούμπεν Αμορίμ είναι ο πρώτος στη λίστα των "Reds" για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, κάτι που ήρθε να πάει ένα βήμα... παραπάνω ένας Γερμανός δημοσιογράφος, ο Φλοριάν Πλέτενμπεργκ ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο για προφορική συμφωνία και συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια έως το 2027.


Ο 39χρονος προπονητής της Σπόρτινγκ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2026 στο οποίο υπάρχει και ρήτρα αποδέσμευσης. Παρ' όλα αυτά, ο εν λόγω Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η συμφωνία μπορεί να... σπάσει σε περίπτωση που η Λίβερπουλ θέλει να τον κάνει δικό της. Ο νεαρός τεχνικός έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και έχει "κλέψει" τις εντυπώσεις με την παρουσία του στον πάγκο της Σπόρτινγκ την οποία και οδήγησε στο πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια τη σεζόν 2020/21 ενώ τη φετινή σεζόν η ομάδα του που πρωτοπορεί στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και βρίσκεται στο +4 από την δεύτερη Μπενφίκα και έχει και παιχνίδι λιγότερο, είναι έτοιμη να τα δώσει όλα και να... σηκώσει ξανά την κούπα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Αμορίμ σε δηλώσεις που παραχώρησε πρόσφατα ο ίδιος τα άφησε όλα... ανοιχτά για το μέλλον του και τόνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ. Συγκεκριμένα τόνισε πως:"Όχι, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μείνω. Έδωσα τον λόγο μου και δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν δεν κατακτήσουμε τίτλους, θα φύγω από τη Σπόρτινγκ. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, ήταν το στοίχημα που πέρασα στους παίκτες. Πρέπει να κερδίσουμε τίτλους". Πλέον μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τη Λίβερπουλ να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ρούμπεν Αμορίμ όπου στην ουσία υποστηρίζεται ότι είναι θέμα... χρόνου να "πέσουν" οι μεταξύ τους υπογραφές και αν θα υπάρξει οριστικό deal.