Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να γράψει μια νέα σελίδα στην πλούσια ιστορία του έχοντας μπροστα του την πρόκληση του να βρεθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League. Για να το κάνει αυτό, όμως, θα πρέπει να ξεπεράσει την Φενέρμπαχτσε. Θα είναι δύο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, να αποκρυπτογραφεί, την τουρκική ομάδα.

Ο Κολοβέτσιος είναι από το 2020, όπου έφυγε από τον Παναθηναϊκό, στην Καϊσερίσπορ και γνωρίζει πολύ καλά την Φενέρμπαχτσε, την οποία έχει αντιμετωπίσει και φέτος, ενώ έχει σκοράρει σε βάρος της σε παιχνίδι της περσινής σεζόν.

GOL Dimitrios Kolovetsios Fenerbahçe 1-1 Kayserispor (Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final) 06.04.2023

"Η Φενέρμπαχτσε είναι επιθετική ομάδα"... τονίζει ο Κολοβέτσιος

"Θα είναι είναι δύο απαιτητικά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Φενέρμπαχτσε φυσικά. Φέτος η «Φενέρ» έχει «δέσει» πολύ καλά σαν ομάδα. Η αγωνιστική φιλοσοφία που έχει περάσει ο τεχνικός της Ισμαίλ Καρτάλ, είναι πολύ επιθετική. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να πιέζει ψηλά και φέρνει πολλούς παίκτες κάτω από την μεσαία γραμμη και προς την περιοχή του αντιπάλου.

Είναι επιθετική και η άμυνα της. Βέβαια επειδή τώρα κρίνεται και μια πρόκριση και είναι ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν ξέρω μήπως γίνει λίγο πιο συντηρητική», είπε αρχικά και σε ερώτηση για το αν μοιάζει το στιλ της με αυτό που έχει η ΑΕΚ φέτος, καθώς έτσι το περιγράφει, απάντησε: «Ναι μοιάζει με το στιλ που έχει η ΑΕΚ, Βγάζει μια επιθετικότητα στο παιχνίδι της και είναι ταχύτατη στις επιθέσεις της", είπε αρχικά.

Ο Κολοβέτσιος στάθηκε στους Σιμάνσκι, Τάντιτς

Στην συνέχεια ο 32χρονος αμυντικός, ο οποίος είναι και αρχηγός στην Καϊσερίσπορ, αναφέρθηκε στα πολλά αστέρια της: "Το ρόστερ της έχει πολλούς παίκτες που κάνουν την διαφορά. Φέτος ξεχωρίζει ο Εντίν Τζέκο, ο οποίος είναι και σε φόρμα (έχει βάλει 23 γκολ σε 38 ματς σε όλες τις διοργανώσεις). Επίσης πίσω του έχει μια τριάδα παικτών, όπως οι εξτρέμ Τάντιτς, Καχβετσί και ο μεσοεπιθετικός, Σεμπαστιάν Σιμάνσκι, οι οποίοι κάνουν πολλή δουλειά.

Αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν βρει την κατάλληλη χημεία, όπως και όλη η ομάδα, αλλά οι συγκεκριμένοι είναι όλα τα λεφτά για την επιθετική λειτουργία της".

Όσο για το ποιοι είναι οι παίκτες – βαρόμετρο, ο Κολοβέτσιος ήταν ξεκάθαρος: "Οι Τάντιτς, Σιμάνσκι είναι οι κολώνες. Αν αυτοί δεν παίξουν καλά, επηρεάζεται όλη η ομάδα». Αναφορικά με τον προπονητή της τουρκικής ομάδας, Ισμαίλ Καρτάλ και την αγωνιστική του φιλοσοφία, είπε: "Είναι ένας τεχνικός που του αρέσει να έχουν ελευθερία κινήσεων οι παίκτες του. Και αυτό κάνει και στην Φενέρμπαχτσε".

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής