Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένας πρίγκιπας στο κορτ των Πριγκίπων στο παιχνίδι με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τον τρίτο γύρο του τουρνουά ATP1000 του Μόντε Κάρλο, αλλά ύστερα από ένα παροιμιώδες μπλακάουτ στο δεύτερο σετ λίγο έλειψε να απεμπολήσει ένα κυριαρχικό προβάδισμα. Εντέλει, έφτασε στη νίκη με σκορ 2-0 (5-7, 6-7[3]) και πέρασε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hc00yvh9m1)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σαν... γαλλική σαμπάνια

Ήταν ένας Στέφανος Τσιτσιπάς να τον πιεις σε ποτήρι... γαλλικής σαμπάνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής αισθάνεται στο Μόντε Κάρλο σαν στο σπίτι του (κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς διατηρεί κατοικία στο Μονακό) και το επιβεβαίωσε απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο όπως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το επιβεβαίωσε σχηματικά, εν πάση περιπτώσει, αφού η αναμέτρηση ήταν μια μάχη μεταξύ δύο γιγάντων του σύγχρονου τένις, ακόμα και όταν δεν έπρεπε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0haw0qt1p0x)

Ο Έλληνας τενίστας έχει πάρει τον... αλγόριθμο του Γερμανού ομολόγου του τόσο συνολικά (10-5 ρεκόρ σε αναμετρήσεις) όσο και στο χώμα, καθώς αυτή η νίκη του ήταν η πέμπτη στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hc9rnca92h)

Ο Τσιτσιπάς έπρεπε να παλέψει για να κρατήσει το σερβίς του στο πρώτο σετ της αναμέτρησης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0haaoaowk3d)

Μετά το σχετικά εύκολο πρώτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς έπρεπε να κρατήσει το σερβίς του, ενώ το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης αύξανε... γεωμετρικά την πίεσή του. Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τέσσερις break points στο τρίτο γκέιμ και βρέθηκε απέναντι σε μπρέικ και στο πέμπτο, αλλά κάποια στιγμή το νόμισμα γύρισε και αφού πέρασε την τρομάρα, ήταν εκείνο που πίεσε. Αυτό ευδόθηκε πριν από το τάι μπρέικ, καθώς το νούμερο 12 της ATP έκανε το μπρέικ... κλινικά, στο 12ο γκέιμ, και πήρε το πρώτο σετ 7-5. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0harfnz2zj5)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Από τη λεηλασία στην ύπνωση και τη λύτρωση


Οι θεατές στο κορτ των Πριγκίπων ετοιμάζονταν για αναχώρηση μετά το πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ, αφού ο Τσιτσιπάς βρισκόταν μόλις ένα πριν από το μπάγκελ και την επικράτησή του. Ο Ζβέρεφ ήταν στα σκοινιά και έμοιαζε να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει. 



Λίγο ο ήλιος, λίγο μια χαλάρωση που του έδινε το σκορ, ο Γερμανός είδε... φως και μπήκε. Το 5-0 έδινε και στον ίδιο τον Ζβέρεφ το δικαίωμα να απελπιστεί και να δοκιμάσει να επιστρέψει... ρηξικέλευθα. Του βγήκε. Ο Γερμανός πήρε πέντε διαδοχικά γκέιμ, πληρώνοντας τον αντίπαλό του με το ίδιο νόμισμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hbqrqcldrd)



Ο Τσιτσιπάς ξύπνησε στο 5-5 και κράτησε το σερβίς του και, παρότι ο Γερμανός οδήγησε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, το νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε τη νίκη με σκορ 7-3. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hc88hrm0wp)



Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος νίκησε σε μια... ενδορωσική μονομαχία 2-0 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Είναι ασφαλές να ειπωθεί, μετά το ξέσπασμα του τελευταίου προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, για τον οποίο είπε στον κομισάριο του παιχνιδιού πως «δεν χρειάζεται γυαλιά, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν βλέπει τίποτα. Είναι κακός διαιτητής, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν στο ταμπλό του τουρνουά», ότι ο Μεντβέντεφ δεν πήρε ψύχραιμα την ήττα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0h93nod11nt)