Ακριβώς 100 ημέρες προτού οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι,  αρχίσουν, αποκαλύφθηκαν οι στολές ρούχα που θα φορέσουν στην τελετή έναρξης οι Γάλλοι και οι Γαλλίδες αθλητές και αθλήτριες.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 απέκτησαν και στολές. Για την ακρίβεια ο οίκος Berluti στη Γαλλία, αποκάλυψε τα ρούχα που θα φορέσουν στο Παρίσι, στην τελετή έναρξης οι οικοδεσπότες αθλητές. Η διάσημη γαλλική μάρκα πολυτελείας που ιδρύθηκε το 1895, επιλέχθηκε για να φτιάξει τα ρούχα. Σε συνεννόηση με μια ομάδα αθλητών που συμμετείχαν σε τελετές από τη Βαρκελώνη το 1992 έως το Τόκιο 2020, προέκυψε μια ιδέα να συνδυάσει την άνεση και την κομψότητα για μια αξέχαστη τελετή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και το Παρίσι συναντούν την κομψότητα

“Χρειαζόμασταν ένα ρούχο τόσο κομψό όσο και υψηλών επιδόσεων”, εξήγησε ο Μπρις Γκουγιάρ, διπλός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία και μάνατζερ αθλητών στο Παρισιού 2024.

Berluti - Se distinguer d’entrée de Jeux.​

Η πρόκληση που δέχτηκε ο οίκος Berluti ήταν να συνθέσει στολές –από την κορυφή μέχρι τα νύχια– για κάθε αθλητή, προσαρμοσμένο σε κάθε σχήμα σώματος.

“Μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά για έναν οίκο σαν τον δικό μας”, δήλωσε η Ανές Φιγιού, διευθυντικό στέλεχος της Berluti, η οποία πρόσθεσε: “Τα πάντα παρήχθησαν με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα προϊόντα μας στο κατάστημα. Δεν έχουμε αλλάξει απολύτως τίποτα, είναι οι ίδιοι τεχνίτες και τα ίδια εργαστήρια που έκαναν και αυτή την παραγωγή”.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι θα φορέσουν Berluti

Οι αθλητές θα είναι ντυμένοι με ένα μοναδικό λευκό πουκάμισο Berluti και μπλε σμόκιν σακάκι με γυαλιστερό πέτο στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. “Πήραμε τα υπάρχοντα εμβληματικά μοντέλα από την Berluti, αλλά τα επεξεργαστήκαμε ξανά για να τα κάνουμε όσο πιο άνετα γίνεται και όσο το δυνατόν πιο εμβληματικά”, είπε ο Φιγιού. “Δουλέψαμε σε αυτές τις αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε και από εκεί φτάσαμε στην ομοιομορφία που αναζητούσαμε τόσο στα δερμάτινα όσο και στα υφασμάτινα μέρη”.

Berluti - Se distinguer d'entrée de Jeux.

Οι άντρες θα φορούν ασορτί απλό παντελόνι με sneakers, ενώ οι γυναίκες θα έχουν την επιπλέον επιλογή μιας wrap φούστας με ένα ζευγάρι λουστρίνια μοκασίνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στα χρώματα της Γαλλίας

Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν ένα μαντήλι τσέπης, με το ίδιο σχέδιο με τον γυαλιστερό γιακά, που μπορεί να μπει στο ανδρικό σακάκι, ενώ ένα φουλάρι στο ίδιο χρώμα μπορεί να φορεθεί  από τις γυναίκες. Επιπλέον, μια λουστραρισμένη στο χέρι ζώνη στους ίδιους τόνους ολοκληρώνει το ανδρικό ντύσιμο.

Berluti - Se distinguer d'entrée de Jeux.

“Χρειαζόμασταν ρούχα που να αντικατοπτρίζουν τη γαλλική τεχνογνωσία, την κληρονομιά της Γαλλίας. Ο οίκο Berluti είναι γαλλικός”, είπε ο Μπρις Γκουγιάρ και τόνισε: “Η Γαλλία καλωσορίζει όλο τον κόσμο και πρέπει πραγματικά να καταφέρουμε να καθιερωθούμε από την αρχή, δείχνοντας ότι η γαλλική αποστολή είναι έτοιμη να γράψει ιστορία”.