Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενερμπαχτσέ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League. Αλλά ιστορία έχει γράψει και συνεχίζει και η ομάδα Κ19. Παίζει σήμερα (15:00, Cosmote Sport 6) κόντρα στη Ναντ στον ημιτελικό του UEFA Youth League.

Το UEFA Youth League είναι η… βιτρίνα της UEFA στην οποία «συνωστίζονται» τα μεγάλα ταλέντα της Ευρώπης. Είναι μια διοργάνωση που αφορά τις ομάδες Κ19, η οποία έχει τη λάμψη που της αναλογεί.

Οι Ρούμπεν Ντίας, Κιμπεμπέ αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων στο UEFA Youth League

Σε αυτή μετέχουν οι καλύτερες ομάδες της ηπείρου, με τους παίκτες που τις πλαισιώνουν να θεωρούνται από αυτούς που θα λάμψουν στο μέλλον. Για τον λόγο αυτόν στα παιχνίδια της νοκ άουτ φάσης συνωστίζονται οι σκάουτερ των μεγάλων συλλόγων για να τσεκάρουν τα νέα αστέρια που έρχονται. Στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί σε αυτό οι Ρούμπεν Ντίας, Μέισον Μάουντ, Πρέσνελ Κιμπεμπέ, Χάντσον-Οντόι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrxyyn4geu9)

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που το καταφέρνει

Σε αυτό ακριβώς μετέχει και ο Ολυμπιακός, με την ομάδα Κ19 να έχει προκριθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο Final 4 του UEFA Youth League. Κάτι που δεν έχει κάνει γενικότερα άλλη ελληνική ομάδα, οπότε δείχνει και το μέγεθος της επιτυχίας.

Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από το να βρεθεί στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης, σε αυτές τις ηλικίες, κρατώντας ψηλά τη σημαία της Ελλάδας.
Μια χώρα των 10.000.000 κατοίκων, με τα πολλά προβλήματα που βγαίνουν από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει ταλέντο.
Και μάλιστα μεγάλο ταλέντο, αρκεί να γίνει η σωστή δουλειά για να μπουν οι κατάλληλες βάσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyz63zzapmp)

Η "παραγωγή" ταλέντων στην ακαδημία του Ολυμπιακού στου Ρέντη


Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, χρόνια τώρα, στην ακαδημία του στου Ρέντη. Μια "βιομηχανία" παραγωγής ταλέντων, με βάση τη μόρφωσή τους, σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει κάνει φέτος η συγκεκριμένη ομάδα είναι το επιστέγασμα μιας ακόμα δουλειάς στην ακαδημία του Ρέντη.

Για την οποία έχουν δουλέψει σκληρά πολλοί κάτω φυσικά από την ομπρέλα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γιατί το θέμα δεν είναι να πάρει η ομάδα Κ19 τον τίτλο, που αυτόν επιζητεί στην πανέμορφη Νιόν, αλλά οι τεράστιες δυνατότητες που έχουν αυτά τα παιδιά, τα οποία καθοδηγούνται τεχνικά από τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο.

Γιατί πήγαν στη Βαυαρία και μέσα στο "σπίτι" της ακαδημίας της Μπάγερν έριξαν τρία γκολ σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, για να πάρουν το εισιτήριο για το Final 4. Γιατί πριν απέκλεισαν τη Λανς, που έχει μία από τις πλέον φημισμένες ακαδημίες στην Ευρώπη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgt8ovh4d2p)

Ο Ολυμπιακός στο "Κολοβρέ" κόντρα στη Ναντ

Φημισμένη είναι πλέον και η ακαδημία του Ολυμπιακού και αυτά τα παιδιά που θα αντιμετωπίσουν σήμερα τη Ναντ, στις 15:00 το μεσημέρι, στον έναν από τους δύο ημιτελικούς, δίκαια συγκαταλέγονται στα μεγάλα ταλέντα της Ευρώπης.

Εκεί, στο "Κολοβρέ", το γήπεδο της Νιόν, που συνορεύει με τα γραφεία της UEFA, θα διεκδικήσουν έναν τίτλο, τον οποίο έχει πάρει δύο φορές η Μπαρτσελόνα, με τα παιδιά από τη φημισμένη ακαδημία της, τη "La Masia", καθώς και οι Τσέλσι (δύο φορές), Μπενφίκα, Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης, μεταξύ άλλων.

Όσα στοιχεία και να συλλέξει κανείς καταλαβαίνει το μέγεθος της τεράστιας επιτυχίας και με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι νεαροί "ερυθρόλευκοι" έχουν τις ίδιες πιθανότητες, με τις άλλες τρεις ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση να βρεθούν στον τελικό και, γιατί όχι, να πάρουν τον τίτλο.

Τα αστέρια που έχει ο Ολυμπιακός

Μια άκρως ομαδική δουλειά, ενός συνόλου, που όσοι είχαν την τύχη να δουν παιχνίδια του, θα μίλησαν με κολακευτικά σχόλια. Βέβαια από αυτό το σύνολο υπάρχουν και τα παιδιά που "τραβούν" λίγο παραπάνω τα βλέμματα.

Ένας από αυτούς είναι ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ο οποίος ακόμα δεν έχει μπει στο 17ο έτος της ηλικίας του, αλλά αυτά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο παραπέμπουν σε ολοκληρωμένο παίκτη – ηγέτη μεγάλης ομάδας. Δεν είναι ο μόνος γιατί οι εξτρέμ Σταύρος Πνευμονίδης, Αντώνης Παπακανέλλος και ο χαφ Χρήστος Μουζακίτης αποτελούν μια τρομερή βάση για την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού.

Συνολικά η αποστολή του Ολυμπιακού που βρίσκεται στη Νιόν είναι η εξής:  Άντζελο Σίνα, Αλέξανδρος Έξαρχος, Γιώργος Κουράκλης, Κωνσταντίνος Τανούλης, Νίκος Χρήστου, Αντώνης Δάμα, Κωνσταντίνος Κωστούλας, Βασίλης Πρεκατές, Ηλίας Παναγάκος, Γιάννης Ρολάκης, Θωμάς Αρσενίδης, Θεοφάνης Μπάκουλας, Θανάσης Κουτσογούλας, Χρήστος Μουζακίτης, Νεκτάριος Αλαφάκης, Νίκος Λώλης, Αργύρης Λιατσικούρας, Πασχάλης Τουφάκης, Χαράλαμπος Κωστούλας, Αντώνης Παπακανέλλος, Σταύρος Πνευμονίδης, Χρήστος Γατόπουλος, Αλέξανδρος Σούφκα.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή