Τα playouts της Super League έχουν πάρει... φωτιά και οι ομάδες που "παλεύουν" να σωθούν, δείχνουν πόσο θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία! Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε στην Super League 2 και μαθηματικά μετά τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων πριν καν προλάβει να αγωνιστεί. Η Κηφισιά που βρίσκεται σε δυσμενή θέση όντας στην προτελευταία θέση της βαθολογίας, έφυγε με σπουδαίο διπλό από το Περιστέρι επικρατώντας με 2-1. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε ολική ανατροπή επιστρέφοντας από το 1-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά ενώ με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στους 28 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον Βόλο και στο -2 από τον Παναιτωλικό.

Ο Παναιτωλικός μετά το διπλό στην Καισαριανή, έδειξε πόσο ήθελε τη νίκη και στην Τρίπολη, ήταν ανώτερος καθ' όλη τη διάρκεια κόντρα στον Αστέρα και με μέταλλο νικητή "καθάρισε" τους Αρκάδες με 2-0 και ανέβηκε στους 30 βαθμούς ενώ λόγω της ήττας του Βόλου στην Κρήτη από τον ΟΦΗ τον προσπέρασε στην βαθμολογία και... ξέφυγε από την τρίτη θέση από το τέλος. Οι δυο επόμενες αγωνιστικές των playouts θα κρίνουν ποιες ομάδες θα παραμείνουν στα... μεγάλα σαλόνια και η αγωνία καλά κρατεί...

Ατρόμητος - Κηφισιά 1-2: Μεγάλο διπλό με ανατροπή στη "μάχη" της παραμονής στην Super League

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Ατρόμητο από νωρίς, η Κηφισιά μέσα σε τέσσερα λεπτά έκαν την απόλυτη ανατροπή και χάρη στα γκολ των  Σναϊντερλάν και Κρισιούμα έφερε... τούμπα το ματς, κράτησε με... νύχια και με δόντια το υπέρ της προβάδισμα και με 2-1 πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας στη "μάχη" που δίνει για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Πολλές ήταν οι "μονομαχίες" ανάμεσα στις δυο ομάδες από την αρχή του αγώνα. Η Κηφισιά είχε ψηλά τις γραμμές της και πίεζε τα αντίπαλα καρέ ενώ έψαχνε ένα γρήγορο γκολ το οποίο όμως ήρθε εντέλει από τον Ατρόμητο στο 16ο λεπτό. Ο Καμαρά έκλεψε μετά από λάθος του Τσάπαν, έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και σκόραρε για το 1-0. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 34' αλλά και στο 43' με σουτ του Αντζιέλσκι το οποίο εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. 

Στο δεύτερο μέρος άλλαξε το... σενάριο. Η Κηφισιά ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 στο 64' με κεφαλιά του Σναϊντερλάν ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε την ολική ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 1-2 με φοβερή κεφαλιά του Κρισιούμα. Οι φιλοξενούμενοι άντεχαν στην πίεση του Ατρόμητου ενώ λίγο έλειψε να κάνουν το 3-1 στις καθυστερήσεις και να "κλειδώσουν" τη νίκη με τον Μπιφουμά όμως ο Μαρκετζάνι με τεράστια επέμβαση γλίτωσε το γκολ για την ομάδα του, με το 2-1 υπέρ της Κηφισιάς να παραμένει μέχρι τέλους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης (67’ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73’ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Έντερ, Κούντε, Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62’ Βρακάς), Αντζιέλσκι (62’ Βέργος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσανάτζια (58’ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Σολόα, Σναϊντερλάν, Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82’ Τετέι), Μπαρμπόσα (75’ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82’ Γιόβαντσιτς).


Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 0-2: Ακόμη ένα μεγάλο διπλό για τους Αγρινιώτες

Ο Παναιτωλικός σε μια... παράσταση του στην Τρίπολη έδειξε πόσο θέλει να παραμείνει στην κατηγορία και δίχως να θέλει να μπει σε... μπελάδες, έβγαλε την ανωτερότητα του στο αγωνιστικό χώρο και με συγκέντρωση, πάθος και μέταλλο νικητή επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα για την 5η αγωνιστική των playouts της Super League και συνεχίζουν στα θετικά αποτελέσματα μετά το διπλό τους στην Καισαριανή. Γκολ και ασίστ από τον Ντίας.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια γνωρίζοντας τη σημασία της νίκης βαθμολογικά. Μόλις στο 8ο λεπτό έφτασαν σε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Ντίας το οποίο απέκτουσε σωτήρια ο Τσιφτσής. Στο 22ο λεπτό ήταν σειρά των Αρκάδων να... απαντήσουν με τον Πίτσου όμως ο Τσάβες του είπε... όχι κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η πίεση του Παναιτωλικού απέδωσε καρπούς στο 31ο λεπτό καθώς έπειτα από σέντρα του Τορεχόν ο Ντίας από πλεονεκτικό σημείο "εκτέλεσε" τον Τσιφτσή για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του ωστόσο δεν ήταν απειλητικός σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έδειχναν παθιασμένοι και με διάθεση να δημιουργήσουν κινδύνους. Η διάθεση τους για νίκη φαινόταν καθ' ολη τη διάρκεια ενώ στο 67ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Ζοάο Πέδρο ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0 σε μια φάση που η αμυντική λειτουργία του Αστέρα... έμπαζε. Στο 80ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν όμως ο Τσάβες είπε... όχι σε εξ' επαφής πλασέ του Άλβαρες. Ο Παναιτωλικός κράτησε δικαίως το προβάδισμα του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνο, Ατιένθα, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι, Γκος, Μπαρτόλο, Ρετζίς, Παλάσιος, Μιριτέλο.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες, Χουάνπι, Λιάβας, Λομόνακο, Ντίαζ.