Οι όποιες ελπίδες του ΠΑΣ Γιάννινα για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία "έσβησαν" οριστικά μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των playouts! Μετά από τέσσερα χρόνια, οι Ηπειρώτες αποχαιρετούν τα σαλόνια της Super League και υποβιβάζονται στην Super League 2. Ο αγώνας τους με τον Πανσερραϊκό δεν έχει κάποιο κίνητρο ή βαθολογική σημασία μετά τις εκτός έδρας νίκες του Παναιτωλικού και της Κηφισιάς στις έδρες Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου αντίστοιχα.

Έτσι η νέα σεζόν θα βρει την ομάδα των Ιωαννίνων μακριά από την πρώτη κατηγορία, έπειτα από μια καταστροφική για τον σύλλογο χρονιά όπου η "μάχη" που έδωσαν για τη σωτήρια του δεν καρποφόρησε. Φυσικά, πέρα από το αυριανό ματς με τον Πανσερραϊκό για την 5η αγωνιστική των playouts δεν υπάρχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΣ και στις δυο επαεναπομείναντες αγωνιστικές κόντρα σε Κηφισιά και Βόλο.

Η βαθμολογία των playouts της Super League

ΟΦΗ 34
Ατρόμητος 34
Αστέρας Τρίπολης 34
Πανσερραϊκός 32
Παναιτωλικός 30
Βόλος 29
Κηφισιά 28
ΠΑΣ Γιάννινα 19

* Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις, θα υποβιβαστούν στην Super League 2

** Η 5η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (21/4) με την αναμέτρηση Πανσερραϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα που θα ξεκινήσει στις 15:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

20:00: Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ

20:00: Βόλος ΝΠΣ - Πανσερραϊκός

20:00: Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα

20:00: Παναιτωλικός - Ατρόμητος