Αμέσως μετά τη λήξη των Play-In και συγκεκριμένα... λιγότερο από ένα 24ωρο αργότερα, ξεκίνησαν τα Playoffs του NBA με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να κερδίζουν εντός έδρας τους Ορλάντο Μάτζικ με 97-83 και να ανοίγουν εντυπωσιακά το χορό των Playoffs, ενώ μην ξεχνάμε πως ήταν και η ομάδα που έβαλε το... αλατοπίπερο στην τελευταία αγωνιστική της Regular Season με την επιτιδευμένη ήττα της. Οι "Καβς" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είδαν τους Μάτζικ να επιστρέφουν αρκετές φορές όμως πήραν ξανά διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου, την οποία διαχειρίστηκαν άρτια μέχρι το φινάλε, παρά την ακόμη μια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ μπορεί να είχε χάσει τα 18 από τα τελευταία 29 παιχνίδια της ομάδας του μετά το All Star Game, όμως ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καβαλίερς με 30 πόντους. Φανταστική δουλειά στους "αιθέρες" από τους Μόμπλεϊ (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Άλεν (16 πόντοι, 18 ριμπάουντ) οι οποίοι εκτός των εξαιρετικών αριθμών τους, κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημιά που έκανε ο Πάολο Μπανκέρο ο οποίος μπορεί να βρήκε 24 πόντους (2/9 τρίποντα), αλλά έκανε 9 λάθη!

Η αναλογία ασίστ - λαθών (16-12) ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους οι Μάτζικ δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ακόμη οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές βολές (19/30), κάτι το οποίο δεν πρέπει να συνεχιστεί εφόσον θέλουν να σπάσουν το "Rocket Mortgage Fieldhouse". Μέσα σε όλα αυτά, ήρθαν και τα κάκιστα ποσοστά τους στα εντός πεδιάς (28/86, 8/27 τρίποντα). Με λίγα λόγια, το Ορλάντο δεν έκανε τίποτα από τα πράγματα που έπρεπε προκειμένου να κάνει το break.

Όχι ότι οι Καβαλίερς είχαν κάποια σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Όμως τα ξεσπάσματά τους ήταν αρκετά ώστε να τους δώσουν μεγάλες διαφορές και πρακτικά, τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Πλέον στο Κλίβελαντ κοιτάζουν την κατάσταση του Γκάρλαντ (14 πόντοι, 8 ασίστ) ο οποίος είχε... ειδική μεταχείριση στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση του, χωρίς αυτό βέβαια να τον εμποδίσει να καθαρίσει το παιχνίδι στο φινάλε. Το Game 2 είναι προγραμματισμένο άλλωστε για ξημερώματα Τρίτης 23/4 (2:00).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p8b30fbnnt)