Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος της Euroleague και συνεχίζει την πορεία της για την υπεράσπιση του στέμματος. Νίκησε 90-74 την Μπασκόνια στον πρώτο ισπανικό "εμφύλιο" για τα playoffs κι έδειξε πως δύσκολα δεν θα βρεθεί στο Final 4.

Ο Τζάναν Μούσα έβαλε 16 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ για την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πήρε πόντους από όλους τους παίκτες πλην του Κοζέρ. Κόντρα στην Μπασκόνια η ομάδα του Τσους Ματέτο έδειξε διάθεση να κάνει... σκούπα και να μην πάει τη σειρά πάνω από τρία παιχνίδια για να προκριθεί στο Final 4 της Euroleague.

Σε μια αναμέτρηση όπου έγραψε ιστορία ο Σέρχιο Γιουλ. Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της Euroleague.

Ο 36χρονος Ισπανός γκαρντ ευστόχησε σε δύο τρίποντα φτάνοντας τα 624 συνολικά στη διοργάνωση και ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος είχε 623!

Με την περιφέρεια της Ρεάλ σε... κέφια από το πρώτο τζάμπολ (τελείωσε τον αγώνα με 14/33 τρίποντα), οι Μαδριλένοι εξασφάλισαν από νωρίς μία διψήφια διαφορά ασφαλείας, για να πατήσουν... γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και να δώσουν πρόωρο τέλος στη σεμνή τελετή.

Με επιμέρους σκορ 13-3 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Ρεάλ εκτόξευσε τη διαφορά στο μη αναστρέψιμο +21 (61-40) και δεν κοίταξε πίσω...

Πέραν του Μούσα που έβαλε 16 πόντους, από 10 σημείωσαν οι Φακούντο Καμπάτσο και Βενσάν Πουαριέ.

Από την Μπασκόνια, που παρατάχθηκε δίχως τον τραυματία Τσίμα Μονέκε, ξεχώρισε ο Μάρκους Χάουαρντ με 15 πόντους. Θετικός ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος στα 23 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.