Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων στο μπάσκετ επικεντρώνεται στο Final Four της Euroleague στο Βερολίνο. Στο μεγάλο τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στον μικρό τελικό ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Φενερμπαχτσέ.

Για το έβδομο αστέρι ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης (21:00) στον τελικό της Euroleague στο Βερολίνο. Οι "πράσινοι" πήραν τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους φέτος στην διοργάνωση.

Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν έριξε το βάρος της στην άμυνα κόντρα στους Τούρκους κάτι που τελικά τους δικαίωσε, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μην ξεπερνάει καν τους 60(!) πόντους στο πιο κρίσιμο παιχνίδι τους στη σεζόν.

Το "τριφύλλι" προκρίθηκε για 8η φορά στον τελικό της Euroleague και θέλει να συνεχίσει την παράοδοση και το εξαιρετικό ποσοστό που έχει (85,7%) έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τις έξι από τις επτά φορές στο παρελθόν. Τελευταία κούπα για τον Παναθηναϊκό ήταν το 2011 στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1i4zeoltump)
Από τη πλευρά τους οι "Μαδριλένοι" άφησαν εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό, κάνοντας ένα απίστευτο παιχνίδι επιθετικά κόντρα στους "ερυθρόλευκους". Η ομάδα του Τσους Ματέο πέτυχε 56(!) πόντους στο πρώτο ημίχρονο και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κάνει το back to back στα τρόπαια, μετα την περσινή κατάκτηση στο Κάουνας, ενώ θέλει να σπάσει την... κατάρα των πρωτοπόρων στην κανονική διάρκεια που δεν καταφέρνουν στο τέλος να πάρουν το τρόπαιο. Αν επικρατήσουν οι "μερέγχες" θα φτάσουν τα 12 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ilnlin3edd)

Για την τιμητική τρίτη θέση Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ

Στο μικρό τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Φενερμπαχτσέ (18:00) με έπαθλο την τρίτη θέση. Οι "ερυθρόλευκοι" πλήρωσαν το πολύ κακό πρώτο τους ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλοντας να τονίσει την ψυχολογία των παικτών τους ανέφερε ότι υπάρχει και το πρωτάθλημα που πρέπει να ρίξουν το βάρος τους, με τους "ερυθρόλευκους" να φτάνουν για τρίτη σερί φορά σε Final Four αλλά να μην κατακτούν το τρόπαιο.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Λιθουανό προπονητή να φτάνει για πέμπτη φορά ως προπονητής σε Final Four αλλά να φεύγει με άδεια χέρια. Στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR η ομάδα του ήταν κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε εύκολα.

Η φοβερή αστοχία των παικτών του επηρέασε στο σκοράρισμα για τους Τούρκους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση με τους 57 πόντους που πέτυχε τελικά να... φωτογραφίζουν τον αγώνα.


Οι αθλητικές μεταδόσεις της Euroleague:

18:00 NOVASPORTS PRIME Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ
21:00 NOVASPORTS PRIME Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης