Ο Παναθηναϊκός AKTOR προκρίθηκε στον τελικό του Final Four της Euroleague μετά από 13 χρόνια και είναι έτοιμος να... ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του. Οι "πράσινοι" θα βρουν απέναντι τους την Ρεάλ Μαδρίτης και θα πρέπει να υπερισχύσουν σε σημεία κλειδιά της αναμέτρησης για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Να περιορίσει την εξαιρετική περιφερειακή γραμμή της Ρεάλ ο Παναθηναϊκός AKTOR

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό την εντυπωσιακή επιθετική της ικανότητα έξω από τα 6.75 με τους Μάριο Χεζόνια και Ντζάναν Μούσα να ευστοχούν σε συνεχόμενα δύσκολα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πρέπει να βρει τρόπους να τους περιορίσει ή να τους αναγκάσει να σουτάρουν στο φινάλε των επιθέσεων.

Η εντυπωσιακή άμυνα των "πράσινων" κόντρα στην Φενερμπαχτσέ και ειδικότερα σε παίκτες όπως ο Σκότι Γουίλμπεκιν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δείχνει τον δρόμο στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Η εξαιρετική περιφερειακή άμυνα των Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Τζέριαν Γκραντ είναι κρίσιμη για την έκβαση του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxif99fh67mx)

Να πάρει βοήθειες από τους σέντερ του ο Παναθηναϊκός AKTOR

Αν ο Παναθηναϊκός AKTOR καταφέρει και περιορίσει την περιφερειακή δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης, η ισπανική ομάδα θα ψάξει να βρει τις λύσεις μέσα από τη ρακέτα που υπερέχει ξεκάθαρα σε σχέση με το τριφύλλι. Ο Έντι Ταβάρες μπορεί να μη βρήκε ρυθμό λόγω των φάουλ κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά δεν συγκαταλέγεται τυχαία στους κορυφαίους σέντερ της Euroleague.

Ο "δεινόσαυρος" των "μερέγχες" θα βρεθεί απέναντι στον Ματίας Λεσόρ, με τον Γάλλο σέντερ να μοιάζει μόνο του στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Οι λιγοστές βοήθειες από τον Κώστα Αντετοκούνμπο και ο ελάχιστος χρόνος του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι δυσκολεύει την κατάσταση στην άμυνα των "πρασίνων".

Το έχει ξανακάνει ο Λεσόρ κόντρα στον Ταβάρες φέτος

Πέραν όμως της άμυνας που θα πρέπει να παίξει απέναντι στους Ταβάρες και Πουαριέ ο Παναθηναϊκός AKTOR χρειάζεται και η επίθεση. Ο Λεσόρ είναι από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες των "πρασίνων" και στο παιχνίδι κόντρα στην Φενερμπαχτσέ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Λεσόρ έκανε φέτος ρεκόρ καριέρας κόντρα στους Μαδριλένους στο παιχνίδι στην Ισπανία, με τους 26 πόντους που πέτυχε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi0ootd8enl)
Η αστοχία του όμως στις βολές στις τελευταίες αναμετρήσεις μπορεί να είναι κομβική σ' έναν τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γάλλο σέντερ να αρέσκεται στις επαφές απέναντι στους αντιπάλους του. Θα είναι ενδιαφέρουσα μάλιστα και η λύση του Ντίνου Μήτογλου στη θέση "5" με τον Έλληνα φόργουοντ να μπορεί να κοντράρει τουλάχιστον τον Βενσάν Πουαριε.

Χρειάζεται τον καλό Σλούκα ο Παναθηναϊκός δημιουργικά και εκτελεστικά

Καλή η άμυνα, αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR θα χρειαστεί να βρει και πόντους επιθετικά και για να το κάνει αυτό θα χρειαστεί την εξαιρετική δημιουργία του Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο ημιτελικό κόντρα στους Τούρκους.

Έμεινε σε ρηχά νερά και πολύ περισσότερο στον πάγκο απ' ότι είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά με τον τρόπο που κύλησε το παιχνίδι δεν χρειάστηκε. Ο Σλούκας είναι παίκτης γεννημένος για αυτά τα παιχνίδια, θέλει τη μπάλα στα χέρια του και αποφασίζει για την έκβαση του παιχνιδιού.

Η άμυνα που θα παίξει η Ρεάλ πάνω του για να μην του αφήσει το καλό περιφερειακό του σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο, με τον Έλληνα γκαρντ να ψάχνει τις πάσες είτε στη "weak side" είτε κάτω από τη ρακέτα στον Λεσόρ ή τον Μήτογλου αντίστοιχα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi0l7huxr6p)

Να προσέξει στην άμυνα ο Ναν για να πάρει... μπρος στην επίθεση 

Τελευταίο αλλά ίσως και το πιο σημαντικό σημείο στον αγώνα θα είναι η κατάσταση που θα βρεθεί ο Κέντρικ Ναν από πλεράς του Παναθηναϊκού AKTOR. Ο Αμερικάνος γκαρντ ήρθε μεσούσης της σεζόν για να αλλάξει την φετινή ιστορία των "πρασίνων" και θέλει να μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να... ράψουν το έβδομο αστέρι.

Στον ημιτελικό κόντρα στην Φενερμπαχτσέ ο Ναν δεν ήταν ακριβώς ο εαυτός του, παρόλο που ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα με δύο περιφερειακά σουτ. Για να μπορέσει να δώσει τα πράγματα που χρειάζεται ο προπονητής του στο παρκέ, πρέπει να βρει τον τρόπο να ελέγξει τα νεύρα του αλλά και τα... χέρια του στην άμυνα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντίπαλοι γκαρντ στοχεύουν πάνω του στην επίθεση και στα περισσότερα κρίσιμα παιχνίδια κόντρα στην Μακάμπι ο πρώην παίκτης των Μαϊάμι Χιτ έφτανε τα τρία και ανά διαστήματα τα τέσσερα φάουλ με αποτέλεσμα να γίνεται εύαλωτος στην άμυνα.

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με παίκτες όπως ο Καμπάτσο και ο Σέρχι Ροντρίγκεθ που ψάχνουν τις επαφές λίγο περισσότερο, ο Ναν πρέπει να προσέξει στην άμυνα για να μπορέσει και να μην... χάσει το μυαλό του αλλά και να προσφέρει τις βοήθειες που πρέπει επιθετικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhwc9bxx6ix)