Από προχθές ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι οι ύβρεις κατά πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ! Και ότι υπάρχουν όλες οι δικλίδες ασφαλείας για να μη φιμώνεται κανείς από την κομματική «παρέα».

Αυτό το... εγγυήθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Και το... απέδειξε αναφερόμενος στη «λεβέντικη απολογητική» επιστολή του Παύλου Πολάκη, προκαταλαμβάνοντας τα άλλα μέλη της «παρέας» που αποτελούν το ουσιαστικά ανύπαρκτο πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Την «παρέα» που έδωσε «συγχωροχάρτι» στον αψύ Σφακιανό για τα «εγκωμιαστικά» σχόλιά του στο διαδίκτυο για στελέχη άλλων πολιτικών κομμάτων και επώνυμους δημοσιογράφους! Όμως, τον μουτζούρη και αν το πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Γιατί μόλις πήρε το «συγχωροχάρτι» ο αψύς Σφακιανός έσπευσε να... περιποιηθεί δεόντως τον Νίκο Χατζηνικολάου! Τώρα, όμως, καταλαβαίνουμε γιατί σερβίρισαν στην ελληνική κοινωνία μια φτηνιάρικη δικαιολογία, για να εξευμενίσουν και τον «πολακισμό», που απειλούσε και αποσχιστικές συνέπειες.

Γι'αυτό και χωρίς συναίσθηση της τραυματισμένης πολιτικής αξιοπρέπειάς τους συμβιβάστηκαν, αδιαφορώντας για τη μη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Και κορύφωση της απρέπειας είναι η ενθάρρυνση, ακόμη και για ζητωκραυγές, γι’ αυτή τη θεαματική «κωλοτούμπα». Επειδή, όμως η λέξη «συγγνώμη» φαίνεται ότι σε αυτές τις «παρέες» ηχεί άσχημα, υποστηρίζουν ότι, επειδή με λανθασμένο τρόπο η ελληνική κοινωνία αξιολογεί τις απόψεις τους, δεν είναι υποχρεωμένοι να απολογούνται στον «κακόπιστο» ελληνικό λαό! Με άλλα λόγια, δεν ζητούν συγγνώμη, γιατί σε περιόδους έντονης πολιτικής πόλωσης -ήδη μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο- η παραδοχή σοβαρού πολιτικού λάθους θα τους κοστίσει πολύ ακριβά! Διότι καταλαβαίνουν ότι η αναγνώριση πολιτικών λαθών τους θα επιβεβαιώνει τη διαπιστωμένη στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς ανυπαρξία των πολιτικών προσόντων τους. Εκείνων των προσόντων για τα οποία αυτοί επαίρονται, αρνούμενοι να παραδεχτούν τις ευθύνες για τα επιβεβαιωμένα εγκληματικά πολιτικά λάθη τους.

Πρόσφατη επιβεβαίωση τις τελευταίες ημέρες, που σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκε να μιλήσει, χωρίς βεβαίως να το εννοεί αφού το αντίθετο έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη, για τις πολιτικές ευθύνες του στην οικονομική κατακρήμνιση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησής του. Διότι προφανώς, χωρίς συναίσθηση των εννοιών, στην αεροκουβέντα, τα περί πολιτικών ευθυνών του τα θεωρεί συγχωροχάρτια. Αντίθετα, χωρρίς ντροπή, την έκφραση της δημόσιας συγγνώμης του Μητσοτάκη για τις κυβερνητικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών την αξιολόγησε ως υποκρισία! Εύγε του!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/3