Όλοι  πιστεύαμε ότι θα είχε εκλείψει από τον πολιτικό λόγο το απαράδεκτο στυλ του Κασιδιάρη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αποκαλέσει αλήτη τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και είχε γρονθοκοπήσει σε τηλεοπτική εκπομπή τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Δυστυχώς, είχαμε πέσει έξω, γιατί τη βουλευτική περίοδο την οποία διανύουμε, ο «αψύς Σφακιανός», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης, έδειχνε σαν να προσπαθεί και αυτός να επιβάλει το δικό του στυλ πολιτικής συμπεριφοράς. Κατεχόμενος μονίμως από ένα εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους κατά της Νέας Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των αντιφρονούντων στις πολιτικές απόψεις του, δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών, επιβεβαίωνε την έξαρση των αρρωστημένων «υπερεγώ» και τα εγωιστικά «θέλω» του.

Παρ'όλα αυτά, και παρά τη γενική κατακραυγή για τη... μισή συγγνώμη του, την οποίαν ήταν ολοφάνερο ότι δεν εννοούσε, η ηγετική «παρέα» του ΣΥΡΙΖΑ τού έδωσε «συγχωροχάρτι». Και η εξήγηση είναι ότι τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο «εκτσογλανισμός» στην πολιτική ζωή είναι μόδα και δημοκρατική κατάκτηση! Και δεν έπεσαν έξω, γιατί έχουν εμφανιστεί και συνοδοιπόροι! Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα και μία κυρία, όχι βουλευτής αλλά... βουλεύτρια, της παρέας του Γιάνη Βαρουφάκη, δηλαδή του ΜέΡΑ25, η κυρία Μαρία Απατζίδη, η οποία εξελέγη στην Ανατολική Αττική, έδωσε παράσταση από το βήμα της Βουλής! Φορώντας «πένθιμο» κατακόκκινο σακάκι, σαν να πήγαινε βόλτα στην παραλία, και μπλουζάκι που έγραφε «57 ΝΕΚΡΟΙ, 156 ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ», επετέθη στην κυβέρνηση και ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Και το προεδρείο της Βουλής «πέρα βρέχει»! Ούτε ένα προστιματάκι, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Όμως, η «βουλεύτρια» κυρία Μαρία Απατζίδη έχει... υψηλές επιδόσεις στην εικονική γλώσσα, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που έδωσε τέτοια παράσταση στη Βουλή, μιμούμενη, όπως φαίνεται, το στυλ του «αψύ Σφακιανού». Στις 2 Νοεμβρίου του 2021, φορώντας κάτασπρα μπλουζάκια είχε γράψει «όπου δεν πίπτει ΑΝΑΠΤΥΞΗ πίπτει ΞΥΛΟ ΝΔ». Και το προεδρείο της Βουλής, επίσης, δεν είχε συγκινηθεί!

Γι'αυτ'ό το εκλογικό σώμα στις προσεχείς εκλογές πρέπει να επιδείξει τον δείκτη της ωριμότητάς του. Να κατανοήσει, δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πολιτικός θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και με λογικά κριτήρια να κατανοήσει την αλήθεια. Γιατί η εικονική γλώσσα, τα ρητορικά ερωτήματα, οι συνεχείς αναφορές σε εχθρούς, συνωμοσίες και επερχόμενους κινδύνους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνικής της λαϊκίστικης πολιτικής επιχειρηματολογίας.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/3