Οι παρεμβάσεις διαχρονικά των τουρκικών κυβερνήσεων, κυρίως στη μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη, δεν είναι απλώς μία θλιβερή, αλλά πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη πραγματικότητα για τη χώρα μας. Διότι, δυστυχώς, φτάσαμε στις μέρες μας να μην τηρούνται ούτε τα προσχήματα και μία μερίδα του πολιτικού κόσμου βουβά να αποδέχεται την πραγματικότητα και να μην αντιπαρατίθεται ώστε να προκληθεί πολιτικό θέμα. Απλή επιβεβαίωση είναι η πλήρης αφωνία του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του, την τετραετία της κακής της μοίρας για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, σε όσα έβλεπαν και άκουγαν, αλλά και ενημερώνονταν επίσημα ότι συνέβαιναν. Αυτή η πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά δεν ήταν συνηθισμένη, καθώς ήταν και είναι πάγια τακτική τους να μην αφήνουν ούτε το πέσιμο καρφίτσας ασχολίαστο. Αλλά τώρα κατά την προεκλογική περίοδο, που βγήκε στο φως η δημόσια προκλητική ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατούσε… άκρα του τάφου σιωπή. Μέχρι που κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να «χριστεί» συνήγορος υπεράσπισης, διότι δημοσιοποιήθηκε η συνενοχή του! Για αυτό και στην προειδοποίηση-σύσταση του Μητσοτάκη, ότι υπήρξε προεκλογικά άμεση ανάμειξη του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου επιλογής του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ δεν φταίει σε τίποτα (!), υπεραμύνθηκε του «δημοκρατικού» δικαιώματος των ψηφοφόρων της μουσουλμανικής μειονότητας! Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγόρησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για στοχοποίηση των ψηφοφόρων βάσει του θρησκεύματός τους.

Η απάντηση όμως έχει ήδη δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα κάποια χρόνια πριν, από τη Μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία σε συνέντευξή της στον Σκάι είχε αποκαλύψει ότι είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και «κόπηκε», γιατί η κομματική ηγεσία ήθελε στη θέση της υποψήφιο με τουρκική συνείδηση. Τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ. Όμως για αυτή την πολιτική «κωλοτούμπα» ο Νίκος Παππάς, διευθυντής τότε του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και στην ουσία η φωνή του Κυρίου του, είχε δηλώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση τη μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται»!

Έτσι η Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία είχε βραβευτεί και από τον σύλλογο «Ελπίδα» και το βραβείο είχε επιδώσει ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, είχε «κοπεί» από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αγωνιζόμενη χρόνια να αποτρέψει τον εκτουρκισμό των Ρομά, προτρέποντας τους ομοφύλους της να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και ιστορία, ανέτρεπε προφανώς κάποιες άλλες ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή! Ήταν την εποχή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα που οι «αστοχοποίητοι» Μουσουλμάνοι μπορούσαν να «υποκλίνονται» στον εξαναγκασμό του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και να συμμετέχουν μετά «χαράς και δύο τρομάρες» στους εράνους, που διεξήγαγαν στη Θράκη και όχι μόνο ο ψευδομουφτής, για την οικονομική στήριξη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9/6