∆εν είναι µόνον ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο απερχόµενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που έχουν θέσει συγκεκριµένους εκλογικούς στόχους για την 7η Ιουλίου.

Είναι και η Φώφη Γεννηµατά µε το Κίνηµα Αλλαγής, που αναµένεται να παίξει ρυθµιστικό ρόλο σε περίπτωση που το πρώτο κόµµα των επερχόµενων εθνικών εκλογών -που εκτιµάται ότι θα είναι η Ν.∆.- δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την αυτοδυναµία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη µετά την 7η Ιουλίου είναι να µη συµµετάσχει σε καµία κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά, αξιοποιώντας τη δυνατότητα ψήφου ανοχής, να στηρίζει µία µονοκοµµατική κυβέρνηση χωρίς να είναι µέρος της. ∆εν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα η κ. Γεννηµατά ανέφερε πως «δεν µας απασχολούν οι υπουργικές καρέκλες.

Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνηµα Αλλαγής, που θα εγγυάται µια υπεύθυνη αντιπολίτευση, συνέργειες υπό όρους και προϋποθέσεις και αυξηµένη πλειοψηφία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο».

Η ίδια έχει τονίσει, βέβαια, ότι «η χώρα θα κυβερνηθεί στη βάση της λαϊκής ετυµηγορίας, την οποία κανείς δεν µπορεί εκ των προτέρων να προεξοφλήσει. Ο λαός είναι ο κυρίαρχος να αποφασίσει και όχι τα προεκλογικά σενάρια και οι δηµοσκοπήσεις». Οπως και να έχει, πάντως, για να µπορεί το Κίνηµα Αλλαγής να παίξει τον ρόλο του τρίτου πόλου της εγχώριας πολιτικής σκηνής, θα πρέπει να συγκρατήσει τις δυνάµεις του στις επερχόµενες εκλογές.

Οσοι γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά δρώµενα της Χαριλάου Τρικούπη σηµειώνουν ότι στόχος του ηγετικού πυρήνα της κ. Γεννηµατά είναι τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ. να ξεπεράσουν το 7% ή έστω να διατηρηθούν στα επίπεδα τον πρόσφατων ευρωεκλογών (7,72%), που αντιστοιχεί σε 436.726 ψηφοφόρους. Επιθυµία τους είναι να καταφέρουν να καταγράψουν διψήφιο ποσοστό, προκειµένου να σταλεί και ένα µήνυµα ολικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Εφιάλτης θα είναι όµως ποσοστά της τάξεως του 6%, που είχε συγκεντρώσει η ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη -τότε- στις εθνικές εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015 (6,29% και 341.732 ψηφοφόροι) ή της τάξεως του 4%, που είχε καταγράψει στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Γι’ αυτό η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αναµένεται να αυξήσει τις περιοδείες της ανά την επικράτεια, στη λογική «συστράτευσης για την ανάδειξη του κόµµατος ως του τρίτου πολιτικού πόλου».