Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των πρώην συντρόφων της για την ακρίβεια. Γιατί δεν υπάρχει επί της ουσίας αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την ΝΔ, η οποία απλώς υπενθυμίζει την διγλωσσία Τσίπρα αλλά και δεν μας λέει αν συμφωνεί ή όχι με τους πλειστηριασμούς.

Τους πλειστηριασμούς ειδικά και όχι γενικά. Αυτούς δηλαδή που αφορούν την πρώτη κατοικία. Διότι συχνά πλειστηριασμοί γίνονται – και καλώς- για σπίτια που δεν τα λες και ακριβώς σπίτια αλλά επαύλεις. Και που ανήκουν σε κόσμο που δεν το λες και εργατική τάξη.

Αν και σε αυτό απαιτείται προσοχή διότι κάποιος μπορεί να έχει κληρονομήσει καλό σπίτι και ο ίδιος να ανήκει στην νέα γενιά ανέργων. Και άρα να μην μπορεί να το συντηρήσει.

Χαρακτηριστικό εξάλλου των νεότερων γενιών είναι η ανικανότητα να διατηρήσουν αυτό που παρέλαβαν από τις προηγούμενες γενιές. Παρέλαβες σπίτι, θα παραδώσεις sleeping bag

Εδώ, σε αυτό το σήριαλ είδαμε την Τετάρτη, ένα γνωστό επεισόδιο που τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Επεισόδια έξω από το Ειρηνοδικείο της οδού Λουκάρεως.

Το λεγόμενο κίνημα της Τετάρτης είναι αυτό που έχει συγκροτηθεί καιρό τώρα και που παλεύει για ακύρωση πλειστηριασμών σπιτιών πρώτης κατοικίας. Για την ακρίβεια κίνημα είναι τον τελευταίο μήνα. Πριν ήταν το ραντεβού μιας σειράς οργανώσεων και κινήσεων που έδιναν ραντεβού στο Ειρηνοδικείο τις Τετάρτες.

Τώρα όμως αυτό έχει αλλάξει. Η ΛΑΕ κυρίως είναι αυτή που πρωταγωνιστεί. Και από κοντά και άλλες δυνάμεις. Εδώ να σημειώσουμε πως και το ΠΑΜΕ έχει πια φτιάξει επιτροπές κατά των πλειστηριασμών. Ο Λαφαζάνης όμως ηγείται και αυτό οφείλουμε να του το πιστώσουμε.

Τι γίνεται όμως τώρα; Καταρχάς υφίσταται ένα πλέγμα προστασίας για την πρώτη κατοικία με τον νόμο Κατσέλη και Σταθάκη. Εύκολα όμως μπορείς να μπλέξεις- λέει το ρεπορτάζ – αν για παράδειγμα χρωστάς σε Δημόσιο. Εδώ δεν σηκώνει ρύθμιση. Επίσης μπορεί να βγει στο σφυρί το σπίτι σου από χρέη σε ιδιώτη. Και πρώτης κατοικίας σπίτι εννοώ. Η κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει επί της ουσίας για προστασία. Το ασαφές ή ρευστό του πλαισίου- επαναλαμβάνω, επισφαλές- χωράει ερμηνείες. και μπόλικη Πολιτική.

Έξω από το Ειρηνοδικείο ή στα λάπτοπ των συμβολαιογράφων θα γραφτεί η επόμενη πολιτική μέρα για όλους.

Η κυβέρνηση έχει κόστος. Και από τις εικόνα των ΜΑΤ και από το ασαφές του πλαισίου.

Η ΝΔ θα πρέπει να μας πει: ναι ή όχι; Εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς λέει. Το ίδιο και οι υπόλοιποι του ευρωπαϊκού τόξου.

Οι δυνάμεις της μη συριζαϊκής Αριστεράς βρήκαν την περιοχή τους. Το γήπεδό τους. μακριά από βερμπαλισμούς, παίρνουν μια εκδίκηση από τους πρώην συντρόφους τους.

Αυτό δεν θα πάει μακριά βέβαια. Καθορίζει όμως το κλίμα των ημερών.