Για ακόμα μία φορά ο κος Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Τι είπε πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha; Πως οι ευρωεκλογές θα είναι σαν μια δημοσκόπηση για την τάση του εκλογικού σώματος! Να υποθέσουμε ότι δε γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ δημοσκόπησης και εκλογών; Ασφαλώς τη γνωρίζει. Αλλά δεν έχει καμία ηθική αναστολή να εξισώσει τις δύο διαδικασίες, ώστε να μπορεί το βράδυ των εκλογών να δικαιολογήσει τη μεγάλη του ήττα. Απλά γιατί φοβάται τη λαϊκή ψήφο που θα εκφραστεί για πρώτη φορά μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια και αναζητεί από τώρα επιχειρήματα στο πώς θα τη διαχειριστεί.

Έτσι του έρχεται πιο βολικό να ορίσει τις ευρωεκλογές ως εκλογές δεύτερης σειράς και να τις αποσυνδέσει πλήρως από την αξία τους ως έκφραση πολιτικής βούλησης και άρα έκφραση ενάντια σε μια ανίκανη και καταστροφική κυβέρνηση.

Για αυτόν φαίνεται πως δημοκρατία δεν είναι η ψήφος των ευρωεκλογών, αλλά η νομιμοποίηση της ανήμπορης κυβέρνησης κουρελού που πήρε πριν λίγες μέρες την τελευταία της τεχνητή αναπνοή με τις ψήφους … εξαρτημένων Ελλήνων που ψάχνουν τον τρόπο της προσωπικής τους πολιτικής επιβίωσης. Ο κος Τσίπρας είναι αποφασισμένος να παίξει με το αποτέλεσμα των εκλογών. Όχι με τη νίκη, γιατί ακόμη και αν την ψελλίζει, ξέρει πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Θέλει να παίξει με τη διαφορά. Αυτή είναι η μεγάλη του ελπίδα. Να μη συντριβεί. Εμείς του λέμε πως μπορεί να παίξει για τέσσερις ακόμη μήνες. Μετά θα έρθει ξανά στο λαό στις εθνικές εκλογές. Και εκεί δε θα μπορεί πλέον να τις πει δημοσκόπηση.