Αμηχανία ακόμη και στον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η «αποκάλυψη» του Μίμη Παπαγγελόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, είχε μεσολαβήσει στο τότε Μαξίμου για να λυθεί η αντιδικία ανάμεσα στον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Προφανώς, ο επονομαζόμενος και ως «Ρασπούτιν» στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του αποκάλυψε ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Και αυτό δεν ήταν άλλο από τη διαχρονική στάση που φαίνεται ότι επιδείκνυε ο κ. Παπαγγελόπουλος έναντι τόσο των Ισραηλινών όσο και των Αμερικανών.

Όπως προκύπτει από στοιχεία μυστικών υπηρεσιών, όλα ξεκίνησαν την περίοδο που ο «κυρ-Μίμης» και μια παρέα υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προσπαθούσαν να φτιάξουν την ιστορία της «Πυθίας». Εκεί, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, έμπλεξαν και διαχρονικά φιλικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν να διερευνούν, εκτός από τη δράση, και τον περίεργο ρόλο που ανέπτυσσε ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, όπως χαρακτήριζαν τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Στην αρχή της διακυβέρνησης Τσίπρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπο που είχε διεθνείς επαφές και συνδεόταν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ενημερώσει τον τότε ένοικο του Μαξίμου για την επικινδυνότητα της επιλογής Μίμη. Μάλιστα, όσα υποστήριζε τα αποδείκνυε είτε με χαρτιά είτε με πραγματικά γεγονότα. Λίγο αργότερα και ενώ είχε περάσει ένα αρκετά επαρκές χρονικό διάστημα, το ίδιο πρόσωπο επανήλθε με νέα στοιχεία, που τεκμηρίωναν συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου σε μια ομάδα που κινούνταν σχεδόν απέναντι στους διαχρονικούς συμμάχους της χώρας. Ήταν η ίδια περίοδος που ο τότε συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, έκανε δημόσιες δηλώσεις περί «ρουβλίων» και πολλών άλλων, που σχετίζονταν με την ανάγκη η χώρα να «στρίψει» προς τη Ρωσία. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, εκείνη την περίοδο οι υπηρεσίες είχαν καταγράψει μια περίεργη κινητικότητα διαφόρων προσώπων, που υπεραμύνονταν της προσέγγισης του Τσίπρα με τον ρωσικό παράγοντα.

Όπως προκύπτει από στοιχεία, επρόκειτο για ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν, με άμεσα εμπλεκόμενο τον μετέπειτα συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, Μίμη Παπαγγελόπουλο. Τότε που με όχημα το περιοδικό «Επίκαιρα» του Ομίλου Λιβάνη κατακλύστηκε η επικαιρότητα με διάφορα σενάρια συνωμοσίας. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου, καταλυτικό ρόλο στα διάφορα κείμενα είχαν διαδραματίσει οι Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Λίγα χρόνια μετά, πληροφορίες των Ισραηλινών αποτυπώνουν έναν περίεργο ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ξεπερνά τα πλαίσια των παρεμβάσεων που έκανε σε εισαγγελείς και δικαστές. Αυτή τη φορά ως «όχημα», αντί των «Επικαίρων» του Λιβάνη, χρησιμοποιείται ο όμιλος του εκδότη της «Δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη.

Ο «κυρ-Μίμης», προφανώς εκμεταλλευόμενος την κόντρα του εκδότη με έναν εκ των επιφανών της ισραηλινής κοινότητας, συνεχίζει το υπέρλαμπρο παραμύθι του. Όσοι έχουν διεισδύσει λίγο παραπάνω στο παρασκήνιο εντοπίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, ικανά να τινάξουν στον αέρα τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.