Μετά τις εκλογές του 2019, οι ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου έμειναν εκτός Βουλής και ο αρχηγός τους, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, απώλεσε τη βουλευτική του ασυλία.

Η αλήθεια είναι ότι το Κοινοβούλιο έχασε έναν πολιτικό που είχε κάνει καριέρα με αυτές τις φοβερές και τρομερές ομιλίες του, οι οποίες περιείχαν ολίγον συνωμοσία, μπόλικη καταγγελία και ακόμα περισσότερη σεναριολογία. Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων, οι πολίτες έκριναν σκόπιμο ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητη η παρουσία Καμμένου στα πολιτικά δρώμενα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ασχοληθεί με τις ημέρες και τα (πολιτικά) έργα του συγκυβερνήτη του Τσίπρα, αντί αυτού επικράτησε το δόγμα: «Ο Καμμένος είναι ακίνδυνος και τελειωμένος». Έτσι, κανείς δεν ασχολήθηκε με τις σχέσεις του με τον ρωσικό παράγοντα ούτε φυσικά με τα όσα είχαν γίνει επί των ημερών του στο Πεντάγωνο. Άλλωστε, είπαμε:

Ο Πάνος, εκτός από τελειωμένος (πολιτικά), θεωρούνταν και ακίνδυνος. Εσχάτως, έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά έχουν αλλάξει, με τον Μητσοτάκη να κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Καμμένος σε σχέση με τον ρωσικό παράγοντα.

Το ξέπλυµα και οι λογαριασµοί του Ιβάν

Στο στόχαστρο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκονται όλοι (μα όλοι) οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πιο επιφανούς Ρώσου ολιγάρχη, που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που δεν είναι άλλος από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Open, Ιβάν Σαββίδη.

Αν και υπήρχαν καταγγελίες και κατά το παρελθόν σε σχέση με εταιρείες (κυρίως εξωχώριες) συμφερόντων Σαββίδη, η Αρχή επί των ημερών της κυρίας Ζαΐρη (στενής φίλης του Παπαγγελόπουλου και της Θάνου) έκρινε σκόπιμο να μην προχωρήσει σε κανέναν απολύτως έλεγχο που να σχετίζεται με τα χρήματα που «έφερνε» στην Ελλάδα ο ομογενής επιχειρηματίας.

Εσχάτως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με αφορμή και τη γενικότερη οδηγία της Δύσης σε σχέση με τα λεφτά που διακίνησαν σε χώρες της Ε.Ε. Ρώσοι ολιγάρχες. Από τον συγκεκριμένο κανόνα δεν εξαιρείται ο Ιβάν. Απεναντίας, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βγει τα πρώτα φύλλα ελέγχου.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4/3