Τις τελευταίες μέρες και ενόψει της αυριανής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του «Ελλάκτωρα» στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν τα αλληλοκαρφώματα, ανάμεσα στο Ολλανδικό fund Regenborg και τους Μπακοκαϋμανάκηδες.

Εκτός από την ανταλλαγή εξωδίκων, τα non paper και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ως στόχο την αναβολή της αυριανής Γ.Σ., εσχάτως κυκλοφορεί και μια πληροφορία που σχετίζεται με φερόμενη συμφωνία ανάμεσα στον Χένρι Χόλτερμαν και τον Λεωνίδα Μπόμπολα. Μάλιστα η πληροφορία που διακινούν οι Μπακοκαϋμανάκηδες δεν σχετίζεται με την συμφωνία της ολλανδικής Reggeborgh Invest B.V. να αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του εισηγμένου ομίλου. Πέραν της άνω συμφωνίας, οι Μπακοκαϋμενάκηδες ισχυρίζονται ότι υπάρχει και μια δεύτερη, ανάμεσα στους Χόλτερμαν και Μπόμπολα, που αφορά την δέσμευση του Ολλανδού, εφόσον υπάρξει αίσιο τέλος στην όλη διαδικασία, σε δεύτερο χρόνο να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών της «Ηλέκτωρ» στον Λεωνίδα Μπόμπολα. Επί της ουσίας ανταλλάσσουν το 12,545% του «Ελλάκτωρα» με το σύνολο των μετοχών της «Ηλέκτωρ». Μάλιστα, οι εφοπλιστές ισχυρίζονται ότι υπάρχει και έγγραφη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη επ’ αυτού.

Ο σούπερμαν Χατζηδάκης

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μας έχει αιφνιδιάσει ο καθόλα συντηρητικός Κωστής Χατζηδάκης με το νέο (πολιτικό) life style που προβάλλει. Χθες μάλιστα με αφορμή τα γενέθλια του, εντυπωσίασε το ευρύ κοινό με την τούρτα, που απεικόνιζε τον σούπερμαν. Φυσικά όλα δικαιολογούνται από τη στιγμή που πίσω από την σχετική κινητικότητα υπάρχει η σύζυγός του Πόπη Καλαϊτζή, που είναι αλήθεια ότι γνωρίζει πολύ καλά και από επικοινωνία. Πάντως εκείνο που επισημαίνουν όσοι γνωρίζουν τον Χατζηδάκη είναι ότι καλλιεργεί ένα πιο λαικό προφίλ.

Ενδιαφέρον «Καθημερινής» για τις φρεγάτες

Ζωηρό είναι εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον της εφημερίδας «Καθημερινής» σε σχέση με την απόκτηση των τεσσάρων φρεγατών. Η ναυαρχίδα του Νέου Φαλήρου, προφανώς για λόγους που έχουν να κάνουν με την θωράκιση του Αιγαίου και μόνο, παρακολουθεί από στενά την όλη διαδικασία. Αυτό προκύπτει και από το σημερινό δημοσίευμα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Σε θέση μάχης και η Lockheed Martin για τις νέες φρεγάτες». Στο κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλλος, η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι η Αμερικανική αμυντική βιομηχανία έχει έρθει σε επαφή με τους υποψηφίους επενδυτές των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Και επειδή η ιστορία με τις φρεγάτες θα κρατήσει για καιρό, θα παρακολουθώ το λεπτομερές ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και θα σας ενημερώνω.

Μου λένε ότι για τις φρεγάτες δείχνει (προφανώς για εθνικούς και μόνο λόγους) ενδιαφέρον και η V+Ο των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου. Κάποιοι μάλιστα διαδίδουν ότι δελεάζονται από το επιχειρηματικό πλάνο της Lockheed Martin.