Εκτός από τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όλο αυτό το διάστημα τα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων παραγγέλνουν και δικές τους έρευνες, που τις αξιοποιούν κυρίως για τη χάραξη στρατηγικής. Στις περισσότερες έρευνες το ποσοστό της Ν.Δ., μετά τις σχετικές αναγωγές, κινείται πάνω από το 40%, ενώ το ταβάνι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην περιοχή του 27%. Τα τελευταία γκάλοπ που παρέλαβε το Μαξίμου δεν είχαν καταγράψει το θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα όσα υποστήριξε ενώπιον του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα ο «δικός» μας Νίκος Δένδιας. Το δυνατό χαρτί για το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η μεγάλη αδυναμία, η διείσδυση στους νέους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να δείχνει τη Ν.Δ. κάτω από την περιοχή του 40% ακόμη και αυτή τη χρονική περίοδο, που όλα είναι ανάποδα. Αντε με τέτοια ποσοστά να πειστεί ο Μητσοτάκης να πάει σε πρόωρες εκλογές

!Επί χρόνια ο μπαρμπα-Γιάννης ο Δραγασάκης ήταν στο πολιτικό απυρόβλητο. Εσχάτως, αρχής γενομένης από τον Βαρουφάκη, άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο διαφόρων. Πιο πρόσφατη είδηση, η αποκάλυψη εντός της Προανακριτικής ότι ο αντιπρόεδρος του Τσίπρα γνώριζε τα πάντα και για τον Καλογρίτσα. Κι ακόμη δεν άρχισαν να λαλάνε οι τραπεζίτες για την υπόθεση Μαρινόπουλου.

!Για να ξέρετε, ο Τσίπρας έχει αρχίσει να αγχώνεται με τα όσα ακούει στην πιάτσα και σχετίζονται με την υπόθεση Καλογρίτσα. Προφανώς το άγχος δεν έχει να κάνει τόσο με τα όσα διακινούνται και ξέρουν όλοι, όσο με τα όσα ξέρει εκείνος και ο κυρ-Χρήστος. Μιλάμε για τεράστιο μπλέξιμο.

!Μου λένε ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, για την Περιφέρεια Αττικής. Ο ίδιος, αν ήταν στο χέρι του (που δεν είναι), θα ήθελε να του συμβεί στις εκλογές του 2027.