Με αφορμή την περίπτωση Κύρτσου, προσπάθησα να εντοπίσω (αν και νωρίς) τους σχεδιασμούς που κάνουν στο Μαξίμου σχετικά με τους νυν ευρωβουλευτές.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε τρία χρόνια προ των επόμενων ευρωεκλογών, αντιλήφθηκα ότι το Μαξίμου έχει φροντίσει ήδη να στείλει το... γράμμα προς τους ευρωβουλευτές. Ετσι, πέραν του Κύρτσου, που δεν υπάρχει καμία πιθανότητα (λόγω και ηλικίας) να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται στη ριζική αναδόμηση του υπάρχοντος ψηφοδελτίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Μαρία Σπυράκη παραδέχεται ευθέως πως σκέφτεται να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει (ως υποψήφιος) στο Ηράκλειο. Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά τον Ζαγοράκη, ο πρόεδρος Κυριάκος ούτε που ακούει για ακόμη μία πενταετία του συγκεκριμένου πολιτικού στην Ευρωβουλή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ήδη μετρούν αντίστροφα οι Κύρτσος, Σπυράκη, Ζαγοράκης και Κεφαλογιάννης, κάτι που το γνωρίζουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, και οι ίδιοι.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ξεκίνησαν σιγά-σιγά να ασχολούνται (ορισμένοι εξ αυτών) και με την εγχώρια πολιτική σκηνή. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στις Βρυξέλλες, μέχρι τώρα έχω εντοπίσει δύο. Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά. Φυσικά, όσο πλησιάζει ο χρόνος των ευρωεκλογών τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι ενδιαφερόμενοι, αν αλλάξει μάλιστα και ο τρόπος εκλογής και επιστρέψει η λίστα