Αν και οι περισσότεροι εντός Ν.Δ. προσπαθούν να μαντέψουν (γιατί περί μαντεψιάς πρόκειται) αν ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπάρχουν και κάτι λίγοι που εκτιμούν ότι μέσα στους πρώτους μήνες του νέου χρόνου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει μια τελευταία αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος.

Οσοι συνομιλούν με τον πρωθυπουργό και γνωρίζουν τους προβληματισμούς του δεν αποκλείουν ένα γενικότερο κυβερνητικό restart. Αλλωστε, το γεγονός ότι πολλοί από τους γενικούς γραμματείς και προέδρους οργανισμών θα παραιτηθούν για να πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές έρχεται να διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας μπροστά του το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης, σκέφτεται σοβαρά να συγκροτήσει μια dream team που θα χειριστεί με αμεσότητα το συγκεκριμένο project. Από κει και πέρα, δεν αποκλείεται να δούμε και έναν ανασχηματισμό σε επίπεδο υφυπουργών, εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει όλο και περισσότερους βουλευτές.