Δεύτερος με διαφορά (μετά τον νυν βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο) είναι στη Β’ Πειραιά ο πολιτευτής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Γιώργος Βρεττάκος. Από πού προκύπτει αυτό; Από δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στη συγκεκριμένη (δύσκολη για τη Ν.Δ.) εκλογική περιφέρεια πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο νεαρός πολιτικός, που στις εκλογές του 2019 έκανε την έκπληξη, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι των αντιπάλων του.

Αναβάθμιση της Εύας Καϊλή σκέφτεται ο Ανδρουλάκης

Μου λένε ότι ο Ανδρουλάκης σκέφτεται να αναβαθμίσει την ευρωβουλευτίνα Εύα Καϊλή σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου (και όχι μόνο). Αυτό δείχνει ότι άφησε πίσω τις εσωκομματικές εκλογές και χτίζει την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Η υποψηφιότητα Φραγκάκη στα Χανιά

Δεν εμπίπτει στην απαγόρευση της εκλογικής νομοθεσίας η Γενική Γραμματεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Γιατί το αναφέρω; Πολύ απλά, γιατί ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά, δεν παραιτήθηκε, όπως έπραξαν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων που εμπίπτουν στη σχετική απαγόρευση.