Επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή και η ευρωβουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, αν κρίνω από την απόφαση Ανδρουλάκη να ακολουθήσει κατά γράμμα τη σχετική πρόβλεψη του καταστατικού, που δίνει τη δυνατότητα δύο θητειών στους ευρωβουλευτές.

Ο νέος πρόεδρος όχι μόνο δεν προτίθεται να παραβιάσει το καταστατικό, αλλά, όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, εγκαίρως θα συζητήσει με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εκλογική περιφέρεια όπου θα επιλέξει (η ίδια) να είναι υποψήφια.

Εφιάλτης σε επανάληψη

Σε ελεύθερη πτώση μαθαίνω ότι βρίσκεται η δημοφιλία του υφυπουργού Συρίγου στην Α’ Αθήνας, με τις πιθανότητες να μείνει εκτός Βουλής να πολλαπλασιάζονται. Όπως προκύπτει από τις έρευνες στην Πλατεία Αττικής, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και τόσο για τις βαρύγδουπες αναλύσεις του για τα Ελληνοτουρκικά, ούτε φυσικά για το Ουκρανικό.

Απεναντίας, ζώντας σε επανάληψη τον εφιάλτη του Μεταναστευτικού, θα ήθελαν να ακούσουν (που δεν έχουν ακούσει) μια πρόταση από τον τοπικό βουλευτή για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας.

Ο Ζέρβας και η Βούλα

Στη στήριξη της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Ζέρβα καταλήγει ο πρόεδρος Μητσοτάκης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρά τα όσα ακούγονται σε σχέση με το ενδιαφέρον της Βούλας Πατουλίδου. Η τελευταία μετρήθηκε και πέρασε με άριστα τις εξετάσεις και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. Και δεν θα είναι η μόνη προσθήκη γυναίκας, αφού ήδη έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα της ευρωβουλευτίνας Μαρίας Σπυράκη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 19 Φεβρουαρίου 2022.